DB Schenker slutter seg til IRU

DB Schenker er det ferskeste IRU-medlem.

Fokus på global logistikk-avkarbonisering

Den globale multimodale logistikkoperatøren DB Schenker har sluttet seg til verdens veitransportorganisasjon, IRU.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Som IRUs ferskeste bedriftsmedlem har Schenker som mål å samarbeide tettere med en bred veitransportsektor om en rekke miljøspørsmål og muligheter, inkludert avkarbonisering, digitalisering og industriens image og evne til å tiltrekke og beholde arbeidstakere.

DB Schenker-sjef Jochen Thewes sier følgende:

- Å bli med i IRU er viktig for at vi skal kunne engasjere oss sterkere innen veitransportsektoren. Å jobbe med IRU og dets medlemmer vil spesielt hjelpe oss i arbeidet med å redusere karboniseringen innen vår virksomheten, og hos våre underleverandører og partnere, gjennom å dele kunnskap og erfaringer.

Thewes uttalte seg på det nylige lanseringsarrangementet for IRUs Green Compact, og som har mål om å gjøre global kommersiell veitransport karbonnøytral innen 2050.

IRUs generalsekretær Umberto de Pretto uttrykte glede over å få DB Schenker inn i IRU-familien.

- Jeg ser frem til å samarbeide med dem på mange områder, spesielt om å rulle ut vår Green Compact-plan for karbonnøytralitet for global kommersiell veitransport, sa Umberto de Pretto.

Foruten DB Schenker har 15 andre multinasjonale firmaer fra Kina, Europa og USA blitt IRU-medlemmer det siste året.

DB Schenker

Med mer enn 74.500 ansatte på over 2100 lokasjoner i mer enn 130 land, er DB Schenker en av verdens ledende logistikkleverandører. Selskapet driver land-, luft- og sjøtransporttjenester, og tilbyr også omfattende løsninger for logistikk og global forsyningskjedestyring. I 2022 feirer DB Schenker sitt 150-års jubileum.

Verdens veitransportorganisasjon

IRU er verdens organisasjon for veitransport, og hjelper samfunn med trygg, effektiv og grønn mobilitet og logistikk. Som stemmen til mer enn 3,5 millioner selskaper som driver vei- og multimodale transporttjenester i alle globale regioner, hjelper IRU med å holde verden i bevegelse.

Powered by Labrador CMS