UT PÅ TUR: Mindaugas Paulauskas, adm. direktør i transportgiganten Girteka, skal kjøre Europa rundt i to uker for å bedre forstå sjåførenes hverdag.

Girteka-sjefen ut på veien i to uker

UT PÅ TUR: Sammen med en sjåfør skal Girteka-sjefen kjøre lastebil i Europa i et par uker for å bedre forstå sjåførenes hverdag. Han skal også kjøre i Norge.

Publisert

Mindaugas Paulauskas er adm. direktør i transportgiganten Girteka. Nå tar han et uvanlig skritt for å bedre forstå hva lastebilsjåfører går gjennom i sin daglige rutine. Girteka har over 12.500 sjåfører, og Paulauskas har bestemt seg for å dykke ned i sjåførenes liv ved selv å ta turen ut på de europeiske veiene.

- Vi kjenner til utfordringene og mulighetene sjåførene står overfor, men hva er kunnskap uten praksis? spør Paulauskas.

Til Norge

Han vil derfor tilbringe to uker bak rattet, fra 26. februar til 7. mars, sammen med Sergey Kovalev, en erfaren sjåfør med over 20 års erfaring. De skal reise fra Šiauliai i Litauen, gjennom Norges svingete veier, ned til Sør-Europa, og tilbake til Litauen fra Italia.

PÅ PLASS: Mindaugas Paulauskas på plass i førersetet. Her skal han tilbringe mange dager de kommende ukene.

Paulauskas har som mål å kaste lys over de store utfordringene sjåførene møter, fra parkeringsproblemer til sikkerhetsutfordringer og bruk av digitale verktøy i arbeidshverdagen.

- Jeg ønsker å vise den enorme respekten sjåførene fortjener for deres utholdenhet, sier han.

Reisen vil bli delt på sosiale medier for å øke bevisstheten rundt utfordringene og mulighetene i logistikksektoren, samt viktigheten av positiv endring for å møte den nåværende mangelen på over 3 millioner lastebilsjåfører i verden. Bare i Europa er det 233.000 ubesatte stillinger (i 2023).

Flere kvinner og menn

Gjennom «Mindaugas på veien»-prosjektet ønsker Girteka også å fremme yrket blant unge menn og kvinner.

- Det er avgjørende at vi forstår hvordan lovgivningsendringer påvirker sjåførenes daglige liv, understreker Paulauskas som ønsker å utforske effekten av sertifiseringskrav, arbeidstidsreguleringer og digitalisering av daglige oppgaver.

Ved å dele virkelige historier og innsikter fra en ledende stilling, håper Girteka Gruppen å belyse utfordringene og mulighetene for sjåfører, fremme bruk av digitale løsninger til deres fordel, og styrke yrkets status i veitransportsektoren.

Artikkelen er oversatt og tilpasset med hjelp av AI-tjenesten ChatGPT, og sjekket av ATs journalister.

Powered by Labrador CMS