PÅ PLASS: - Vi har aldri vist en Koks-variant som denne i Norge før, sier Thor Aage Gitmark på standen til Gitmark. Foto: Klaus Eriksen
PÅ PLASS: - Vi har aldri vist en Koks-variant som denne i Norge før, sier Thor Aage Gitmark på standen til Gitmark. Foto: Klaus Eriksen

Gitmark AS: Smidig med sykloner

GITMARK: Siden 90-tallet har Gitmark AS jobbet med nederlandske Koks, og på messen på Gardemoen viste de sammen en vakuumlaster med sykloner.

Publisert

CycloVac er en løsning fra Koks som skiller seg fra en del andre løsninger innen feltet. Vakuumlasteren (og blåseren) benytter sykloner som fjerner partikler fra lufta, fremfor å benytte filtre. En gevinst er å slippe tette filtre, og/eller bytte av dem.

- Dette går mer automatisk, og det er lett å bytte fra jobb til jobb. Løsningen tar mindre plass og det er lett å bygge på en treakslet bil fremfor fire aksler, sier adm. direktør Thor Aage Gitmark.

Flere muligheter

CycloVac suger både våte og tørre masser. Den er allsidig ved at man kan koble til sugebom, høyttippende aggregat og blåseutstyr for å fylle alt fra sekker til væskefylling.

- Det er masse muligheter, og man kan for eksempel blåse pukk rett opp på et 60 meter høyt tak, sier Gitmark.

Utstyret er også både ADR-godkjent og SIR-godkjent. Gitmark påpeker at SIR er den strengeste godkjenningen man får innen eksplosjonsfare, etc.

Powered by Labrador CMS