OPPKJØP: Laddel blir en del av Wattif konsernet. CEO i Wattif EV, Robert Svendsen, sammen med prosjektleder for avtalen, Lars Oskar Kilen

Laddel blir en del av Wattif

LADEINFRASTRUKTUR: Laddel med blir en del av Wattif konsernet og skal vokse.

Publisert

– Begge selskaper brenner for at det skal være enkelt å lade og lett tilgjengelig for alle. Sammen skal vi fortsette med å utvikle de beste ladeopplevelsene og løsninger som bidrar til det grønne skiftet, sier Robert Svendsen, CEO i Wattif EV.

Det bergensbaserte lade- og infrastrukturselskapet Wattif drifter i dag over 26 000 ladepunkt. 

– Laddel har industriell erfaring, et stort elektrikernettverk og store vekstambisjoner. Dette samarbeidet vil komme alle eksisterende og nye kunder til gode. Wattif ønsker å bidra til at Laddels ambisjon om å drifte 30 000 ladepunkt innen 2025 blir realisert. Laddel vil også̊ tilføre Wattif ny kompetanse og funksjonalitet, særlig gjennom deres løsning for flåtestyring, sier Svendsen.

Kompensert for hjemmelading 

Laddel begynte som et universitetsprosjekt, men har i løpet av to år etablert seg i det norske ladelandskapet. Selskapet har spesialisert seg på avansert flåtestyring, noe som vil være et verdifullt supplement til Wattifs portefølje.

– Mange bedrifter med elbiler ønsker at de ansatte lader bilen hjemme, og ikke bruker arbeidstiden på dette. Laddel har utviklet et system som sørger for at de ansatte får kompensert for å lade firmabilen hjemme, på den enkel måte både for bedrift og ansatte, sier Svendsen.

Acron Group

Laddel er en del av Acron Group, som leverer teknologi- og driftsløsninger for energiomstilling og energieffektivisering. Blant annet avanserte batterilagringssystemer som også̊ kan kobles til en moderne ladepark. 

Wattif er en ladeoperatør innen borettslag i Europa med Charge365, og med Laddel er målet å vokse innen flåtesegmentet. 

Flere oppkjøp

I løpet av 2024 kommer selskapet til å fortsette å kjøpe opp ladeinfrastruktur. 

– Veien videre består i å rulle ut så mange Wattif-ladere som mulig, samt kjøpe opp de riktige selskapene. Vi skal skape den beste ladeopplevelsen for folk flest, og sier oss ikke fornøyde før vi har nådd dette målet, sier Svendsen.

Wattif har hovedkontor i Bergen, med virksomhet i Norge, Sverige, Tyskland, Østerrike, Irland og UK. Det er rundt 70 ansatte og vokser raskt. Wattif inngår partnerskap med eiere av parkeringsplasser, og tar hele eller deler investeringskostnaden, og deler profitten med eierne. 

Laddel er et teknologiselskap og leverandør av ladeløsninger i Norge. Selskapet har kontorer i Kristiansand, Stavanger og Trondheim. De leverer ladeløsninger til næringsbygg, destinasjoner, ladeparker, borettslag og andre steder det er behov. I tillegg leverer de bl.a. på flåtestyring tilpasset kundenes behov.

Powered by Labrador CMS