STRÅLENDE FORNØYD: Adm. direktør Tarjei Johansen (t.h.) i HydrogenPro, ert veldig fornøyd med å bli en del av satsningen på produksjon av hydrogen.

Norsk selskap med betydelig kontrakt i hydrogenfabrikk

Det skjer stadig utvikling innen produksjon av hydrogen i Norden og Europa.

Publisert Sist oppdatert

Norske HydrogenPros strategiske samarbeidspartner, Andritz, har inngått en avtale om en FEED-studie for etablering av en betydelig hydrogenfabrikk på 200 MW i Kristinestad, Finland.

Norsk teknologi

Kunden er Koppö Energia, et JV mellom det tyske Asset Management-selskapet Prime Capital og CPC Finland (datterselskap av CPC Tyskland) som utvikler og produserer grønn energi. FEED studien vil inkludere en komplett hydrogenfabrikk, inkludert den høytrykksalkaliske elektrolysørteknologien til HydrogenPro, og dette er den første avtalen i det strategiske samarbeidet mellom HydrogenPro og Andritz.

– Vi er svært fornøyde med å være en del av denne historiske avtalen sammen med Andritz. Denne ordren er et tydelig tegn på at industrien beveger seg i riktig retning, også i Norden. Vi er stolte over å kunne bidra med vår kompetanse og teknologi for å gjøre dette prosjektet til en suksess, sier adm. direktør Tarjei Johansen i HydrogenPro.

Strategisk samarbeid

HydrogenPro og den østerrikske giganten Andritz annonserte sitt strategiske partnerskap i april i år. Det innebærer blant annet et samarbeid for sammenstilling av elektrolysører for det europeiske markedet, samt en mulig oppskalering av produksjon. FEED-studien som ventes å gi en endelig investeringsbeslutning tidlig i 2024, er første del av dette samarbeidet, og første ledd i å gjøre selskapene ledende på det europeiske markedet.

– Vi er glade for at vårt samarbeid bærer frukter så raskt, og det viser at vår teknologi er meget konkurransedyktig. Vi har allerede økt produksjonskapasiteten med 66% i år, og har forventninger til flere europeiske kontrakter, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS