2024: Jeep Wrangler Sahara er en av to Wrangler versjoner som markedsføres i Norge. De nye versjonene er på plass til våren.

Oppgradert Wrangler

KOMMER: Nå er en oppgradert versjon av den legendariske Jeep Wrangler klar for Norge. Bilen har fått teknologi, komfort og sikkerhetsfunksjoner som vil glede både sjåfør og passasjerer.

Publisert

Jeep Wrangler er den mest solgte ladbare hybriden i USA. Den nye, oppgraderte 2024-modellen kombinerer det ikoniske designet og god fremkommelighet med et oppgradert interiør. Ny infotainment med større skjerm, trådløs tilkopling av CarPlay og Android Auto, og 12-veis elektriske skinnseter som standard.

OFFROAD: Jeep Wrangler er fullblods offroad kjøretøy. Det nye infotainment systemet har mye innebygd informasjon som er praktisk under kjøring i ulendt terreng.

– For Jeep er ikoniske Wrangler den klart viktigste brubyggeren mellom fortid, nåtid og fremtid. Den henter elementer som har vært med oss siden starten i 1941 og blander dem med moderne design og teknologi, sier merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen, Lise Prydz Aarstrand.

Nye Jeep Wrangler får en startpris på 1.265.000 kroner for utstyrsnivået Sahara, og 1.330.000 kroner for Rubicon. Begge modellene har avtakbare dører og tak som standard, men de som ønsker enda enklere tilgang til å kjøre åpent kan velge Sky One-Touch, en elektrisk kanvastopp som koster 36.000 kroner.

Ut over dette er både Sahara og Rubicon fullutstyrte biler uten andre valg enn 9 ulike lakkfarger.

Ny front og oppgradert interiør

NYTT: Materialene i interiøret er erstattet med nye og mykere materialer, samtidig som de er holdbare slik at de tåler både vann, søle og støv.

Den klassiske fronten er så ikonisk at den ikke lenger bærer Jeep-logoen i fronten. Sahara-versjonen av Wrangler kommer med 20-tommers hjul som standard.

Innvendig er interiøret oppgradert med nye og myke materialer i stoff eller polyuretan. De nye elektrisk justerbare forsetene er designet for bruk både on- og offroad. Setene har gjennomgått svært omfattende tester for å tåle tøff bruk for både kryssing av vann, og bruk under ekstreme forhold med gjørme eller sand.

Nye Jeep Wrangler 4xe har tilkoplede tjenester som forbedrer og forenkler brukeropplevelsen. Eksempler er trådløs CarPlay og Android Auto, og en ny berøringsskjerm på 12,3 tommer, som gir betydelig bedre visning av kart og menyer. Grensesnittet kan skreddersys til inntil 5 profiler. Bilen har OTA-oppdatering (Over The Air) som gjør at den håndterer programvarenedlasting mens den står parkert. Tom Toms leverer tjenester for oppdateringer av trafikkinformasjon i sanntid.

Både fører og passasjerer vil nyte godt av ny og forbedret støydemping, som øker komfortnivået.

Sikrere enn noen gang

Fortsatt er Jeep Wrangler en ekstrem offroader, og Rubicon har fra 2024 fått flytende Dana-bakaksel. Denne løsningen finnes normalt bare på kommersielle kjøretøy, og gjør at vekten av kjøretøyet blir overført til akselrøret i stedet for drivakselen. Dermed blir drivakselen bare utsatt for torsjonsbelastninger og kan bruke all sin kraft til å overføre kraft til hjulet, noe gir bedre utnyttelse av kreftene og samtidig drivakselen sterkere og mer robust.

Flere og bedre sikkerhetssystemer gjør at Wrangler kan skilte med mer er enn 85 sikkerhetsfunksjoner. Dette inkluderer varsling til trøtte eller uoppmerksomme sjåfører, ny varsling ved uønsket kryssing av kjørefeltmarkeringer, skiltlesing og de nye sidekollisjonsputene for første og andre rad, som komplementerer dagens sidekollisjonsputer og øker sikkerheten for passasjerene i tilfelle en sidekollisjon.

Wrangler 4Xe er en viktig brikke i den stadig mer elektrifiserte modellporteføljen fra Jeep. I 2024 vises to nye helelektriske Jeep-modeller: Recon og Wagoneer S.

Nye Jeep Wrangler er på plass i Norge våren 2024.

Powered by Labrador CMS