Avrenning fra fisketransport i kontroll i Norge i februar 2021.

Samferdselsministeren vil stoppe avrenning fra fisketransport

Møter med bransjen har ikke gitt forbedring. Dermed er det tid for å innføre straffer.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Hvert år havner betydelige mengder smeltevann fra fisketransport på veiene våre. Avrenning fra slik transport kan føre til trafikkfarlige veiforhold og være skadelig for miljøet. Jeg har derfor nå bedt Statens vegvesen se på tiltak for å hindre avrenning, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Samferdselsministeren er bekymret over utviklingen innen fisketransporten når det gjelder avrenning.

- Statens vegvesen har de siste årene hatt jevnlige møter med sjømatnæringen, Mattilsynet, politiet og Norges Lastebileier-Forbund, hvor dette problemet har vært drøftet og ulike løsninger har vært diskutert. Kontroller langs veien viser likevel at det ikke har vært noen forbedring. Vi må da vurdere å stramme inn på regelverket, blant annet mer effektive sanksjonsmuligheter, for å hindre slik avrenning, sier Nygård.

Vil gi bransjen et tydelig signal

Mulige sanksjoner kan blant annet være innføring av overtredelsesgebyr som ilegges på stedet. Det kan også være «hensiktsmessig å se på hvordan andre land håndterer regler rundt dette».

- Jeg håper dette vil gi et tydelig signal til bransjen om at vi ikke skal ha verken trafikkfarlig eller potensielt miljøfarlig smeltevann på våre veier, sier Nygård.

Powered by Labrador CMS