Stolte Schenker-ansatte som nå bidrar godt til reduserte CO2-utslipp. F.v: Hege Eide, Silje Sande, Pawel Jebrzyki, Håvad Svihus, og Frode Svendsen.
Stolte Schenker-ansatte som nå bidrar godt til reduserte CO2-utslipp. F.v: Hege Eide, Silje Sande, Pawel Jebrzyki, Håvad Svihus, og Frode Svendsen.

Satser på grønn varedistribusjon i Stavanger-området

DB Schenker skal gjøre varedistribusjonen grønnere, og Stavanger-regionen får nå de første elektriske varebilene. 1. juni gikk startskuddet, med sju nye miljøvennlige varebiler på veien i området.

Publisert

Dette gir en betydelig reduksjon i utslipp av CO₂ lokalt, og ikke minst et positivt miljøavtrykk for en rekke varer i logistikk-kjeden.

- Denne satsingen gir en umiddelbar effekt ved at 50% av våre volumer distribueres utslippsfritt i distriktet, skriver DB Schenker i en pressemelding.

Sammen med en utstrakt bruk av jernbane, skal denne satsingen bidra godt til reduksjon av utslipp i varetransporten.

Elektriske MAN-varebiler

På terminalen i Sandnes er de ansatte begeistret og veldig glade for at de endelig kan bli med i miljøkampen.

Distriktssjef Hege Eide roser de ansatte for god evne til omstilling:

- Det har vært tre svært hektiske måneder forut for oppstart 1. juni. Vi har sammen med to av våre distributører satt opp et helt nytt distribusjonsopplegg hvor vi legger til rette for elvarebilene våre. Sammen skal vi få til en smartere og mer miljøvennlig distribusjon til glede for våre kunder, sier hun.

1. juni gikk startskuddet for miljødistribusjon i Stavanger. Fra terminalen i Sandnes rulles det nå ut sju nye elektriske varebiler av typen MAN TGE. De har en rekkevidde på ca. 170 km, og kommer seg greit gjennom sine distribusjonsruter før de lades over natt.

Global målsetting om 100% utslippsfri bydistribusjon innen 2030

DB Schenker har ambisjoner om å levere med null utslipp i all bydistribusjon i alle større norske byer. Selskapet har så langt investert betydelig i ny elektrisk bilpark, og ruller ut 25 nye elektriske laste- og varebiler i hele landet denne våren. Målet er 100% elektrisk distribusjon i alle større norske byer.

DB Schenker er en av Norges største transport- og logistikkvirksomheter. Selskapet har en klar strategi for å redusere CO₂ utslippene fra vår virksomhet til et absolutt minimum. Dette gjelder både i byene, og mellom byene. Selskapets ambisiøse mål om å løse all varedistribusjon i Oslo med null utslipp er nådd. Ved etableringen av Oslo City Hub som verdens første i sitt slag, og en 100% omlegging fra diesel til elektrisk, har Oslo fått en betydelig miljøgevinst.

Planen videre består av en konvertering fra dieseldrevne kjøretøy til en kombinasjon av både elektriske kjøretøy, biogasskjøretøy og betydelig økt andel av gods på tog. Hydrogen vil trolig også være implementert i enkelte deler av kjøretøyflåten på sikt.

Dette er et ledd i DB Schenker konsernets globale målsetting om 100% utslippsfri bydistribusjon innen 2030.