Spesialtransport ble stoppet og stakk deretter av

Da ble det mye dyrere.

Fredag 19. mai ble en spesialtransport stoppet i trafikkontroll ved Bergen trafikkstasjon. Kontrollen avdekket at trekkbilen var 2100 kg for tung i henhold til dispensasjonen. I tillegg hadde transporten diverse mangler ved merkingen.

Ut fra dette ble det gitt pålegg om at vekten måtte ned til lovlig vekt gitt i dispensasjon, eller det måtte søkes om ny dispensasjon for høyere vekter. Det ble også gitt pålegg om utbedring av påpekte mangler ved merking før videre kjøring. Det ble utstedt et vektgebyr på 7850 kroner, som ble betalt av sjåføren på stedet.

Stoppet av politiet

Senere på dagen fikk Vegvesenet tips om at spesialtransporten hadde kjørt fra Åsane uten at noen av påleggene var utbedret. Ny dispensasjon var heller ikke på plass. I tillegg kjørte de uten at følgebil fra Statens vegvesen var med, noe som var satt som et krav i den opprinnelige dispensasjonen.

Politiet fikk stoppet transporten på Voss, og Statens vegvesen gjennomførte en ny kontroll. Siden ingen av påleggene var etterfulgt, og ny dispensasjon ikke var på plass så man i denne kontrollen vekk fra «gammel dispensasjon», og la til grunn vekter tillatt for standard transporter.

Dette resulterte i en overlast på 12.700 kg og et gebyr på 51.900 kroner til transportfirmaet. Sjåføren ble også anmeld for ikke å etterkomme pålegg gitt i tidligere kontroll. Vogntoget ble hensatt ved Voss trafikkstasjon i påvente av gebyrbetaling, ny dispensasjon og utbedring av mangler.

– Dårlig valg

– Vi er godt fornøyde med at denne transporten ble stoppet. Sjåføren erkjente at det var et dårlig valg av ham å kjøre videre uten at ting var i orden. Dette ble også en dyr affære for transportøren/transportfirmaet, som i dagens to kontroller fikk totalt 59.750 kroner i overlastgebyr, skriver Vegvesenet i en melding etter kontrollen.

Powered by Labrador CMS