Manglende reservehjul og flatt batteri er vanlige problemer ved tilkalling av hjelp.
Manglende reservehjul og flatt batteri er vanlige problemer ved tilkalling av hjelp.

Stadig flere sjåfører må reddes av bilberger

Bruken av veihjelp og bilberging øker fortsatt kraftig i Norge, viser nye forsikringstall.

Publisert Sist oppdatert

De seks første månedene i år er det utført 143.400 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det utgjør en økning på over 21.600 oppdrag fra samme periode i fjor. Økningen utgjør 17,8 prosent.

– Nordmenn trenger veihjelp og bilberging i stadig større grad. Fra begynnelsen av 2021 til sommeren i år har det vært en økning på 18,9 prosent. Det virker nesten ikke som det finnes grenser for hvilket behov norske sjåfører har for bilberging og -ekspertise på veien, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Nå mangler biler reservehjul

Ved veiassistanser er det gjerne noen årsaker som utmerker seg: Punktering, flatt batteri, startvansker, utelåsing og motorfeil. Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper.

– I dagens biler finnes sjelden reservehjul, og det er derfor som regel nødvendig å tilkalle veihjelpsbil hvis du punkterer, sier Clementz.

Sigmund Clementz er kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If.
Sigmund Clementz er kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If.

– Å håndtere fylling av feil drivstoff på bilen, er et bilbergingsoppdrag som det er behov for ukentlig. Hvis du oppdager dette med drivstoffpumpa i hånden, må du ikke starte bilen. Ring forsikringsselskapet ditt for å få tilkalt redningsbil og folk som vet hva som skal gjøres. Skader fra feilfylling på motoren og andre vitale deler kan i løpet av noen sekunder bli veldig store, sier kommunikasjonssjefen i If.

Elbiler går tomme for strøm

Med stadig flere elbiler i bilparken, endrer også veihjelpsoppdragene seg litt. Med flere elbiler på veiene er det en økning i behovet for batterilading og transport av bil med tomt batteri.

– En veilhjelpsklassisker er å kjøre bilen tom for bensin eller diesel langt fra nærmeste bensinstasjon. Nå kjører også enkelte batteriene tomme på elbilen, selv om nordmenn flest har blitt flinke til å håndtere lading. Elbilene har dekning på ordinær forsikring og mulighet for å tilkalle redningsbil hvis den går tom for strøm. Akkurat som med biler på fossilt drivstoff, sier Clementz.

Hver femte bil på veiene i Norge er forsikret i If, viser markedstall fra Finans Norge.

Powered by Labrador CMS