12 stk. nye Scania R500 linet opp hos Norsk Scania i Stavanger for overlevering til Nortemp Transport.
12 stk. nye Scania R500 linet opp hos Norsk Scania i Stavanger for overlevering til Nortemp Transport.

Tolv nye Scania-trekkvogner til Nortemp Transport

- Scania R500 er helt optimal til vårt bruk, og vi har gjennom de siste årene redusert dieselforbruket på enkelte ruter med opptil 20 prosent, sier daglig leder i Nortemp Transport, Frode Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Fokus på optimalisering av kjøreruter, riktig spesifiserte biler og god føreropplæring, har for Nortemp Transport AS resultert i opp mot 20% reduksjon i CO₂-utslipp de siste årene.

I disse dager får de levert tolv nye Scania R500 trekkvogner.

- Å ta klimautfordringer på alvor, handler også om å benytte de mulighetene som allerede finnes tilgjengelig. Optimalisering av kjøretøyene i forhold til driften sammen med teknologiutviklingen på produktene kan gi reelle reduksjoner, sier Arild Netland, flåteselger i Norsk Scania.

- Våre oppdragsgivere og kunder blir stadig mer opptatt av miljø, og stiller større krav til oss som transportør, sier daglig leder i Nortemp Transport, Frode Jensen.

- Vi har satt sterkere fokus på å kjøpe kjøretøy med riktig motorstørrelse for vårt transportbehov. Sammen med sjåførene, som er vårt ansikt utad og de som påvirker drivstofforbruket mest, har vi fokus på å være kostnadseffektive og miljøbevisste. Fornying av bilparken er en viktig del av dette, derfor har vi en av de nyeste og mest moderne bilparkene i vår bransje.

Tolv trekkvogner i innbytte

Nå bytter selskapet inn tolv trekkvogner som har kjørt mellom 400.000 og 650.000 kilometer.

De nye R500-trekkvognene har lik spesifikasjon: R Highline sovehytte, 500 hk motor med 12-trinns girkasse og en akselavstand på 3.15 m.

- Scania R 500 er helt optimal til vårt bruk, og vi har gjennom de siste årene redusert dieselforbruket på enkelte ruter med opptil 20 prosent, sier Jensen.

- Hyggelig å bli utfordret

- Det er hyggelig å ha kunder som utfordrer oss på miljø, og som sammen med oss alltid prøver å finne de beste løsningene. Bilene er ferdig bygget fra fabrikk og går nærmest direkte fra fabrikk og ut til kunde, de er bare innom for klargjøring og vasking ved vårt anlegg i Stavanger. Nortemp Transport driver stort innen matvaretransport i hele Sør-Norge der hovedkunden er Coop, og de nye trekkvognene blir i hovedsak å se mellom Oslo, Stavanger og Bergen, sier Netland hos Norsk Scania.

Powered by Labrador CMS