Mange langtransportsjåfører tisser på flasker som de deretter kaster langs veien.

Urin på flasker, bot og irriterte sjåfører

Langtransport til besvær.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Politiet i Värnamo i Sverige har delt bilder fra en aksjon på en motorvei på sin Facebook-side.

Et vogntog hadde parkert på en veivedlikeholdslomme slik at sjåføren kunne overholde reglene om kjøre- og hviletid. Det var ikke lov å kjøre inn på denne lommen.

- Det største problemet, er at det er vanskelig å kjøre inn på motorveien igjen uten å forårsake fare for ulykke, skriver politiet på Facebook.

Denne stoppen endte med 2000 kroner i bot for vogntogsjåføren, til glede for mange og irritasjon for mange andre.

Politiet påpeker også at det er et forsøplingsproblem. Flasker med urin og annen søppel ligger slengt i naturen.

- På en rasteplass er det i det minste søppelbøtter og toaletter, skriver politiet.

Det ble gitt en bot på 2000 kroner til sjåføren for å ha kjørt inn på lommen langs motorveien.

I kommentarfeltet på Facebook-innlegget, går debatten heftig om hendelsen. Flere er glade for bøteleggingen, mens andre er kritiske.

Flere yrkessjåfører påpeker at det er en kritisk stor mangel på lovlige hvileplasser med tilgang til toalett, dusj og dagligvare langs veiene i Sverige.

En svensk sjåfør skriver:

Utrolig lei av hvor mye dritt vi sjåfører får. Kjører vi over kjøretiden får vi bøter, parkerer vi får vi bøter...hvilket annet yrke har så jævla mange krav som oss? På stadig flere plasser innføres parkeringsforbud, og alle rasteplasser er for små og fulle av campingbiler og campingvogner. Hvor faen skal vi parkere? De bygger flere motorveier, men å bygge flere rasteplasser langs motorveiene tenker de ikke på. Så forbannet lei på dagens samfunn, alle idioter skal ha sine pakker og sine varer. Men er det noen gang noen som tenker på hvordan vi sjåfører har det langs våre svenske veier? Aldri. Stadig flere store parkeringsplasser innfører parkeringsforbud for oss lastebiler. Vi får knapt stoppe så vi kan handle i en vanlig matbutikk.

Powered by Labrador CMS