Dette polske vogntoget ble stoppet tirsdag denne uken på Gol. Sjåføren hadde promille på 0,5 og hadde ikke førerrett. Han opplyste at han manglet en legetest og derfor ikke hadde gyldig førerkort.

Vogntogsjåfører blåste rødt på Gol

Nedslående resultat etter at politiet var med Vegvesenet på kontroll.

Publisert

Denne uken har Statens vegvesen tatt et ekstra krafttak med storkontroller av tungbiler i Norge. På Gol har de hatt med seg politi og arbeidstilsyn på kontrollene denne uken.

Og resultatet kunne vært bedre: Tirsdag ble det stoppet et polsk vogntog der sjåføren hadde 0,5 promille alkohol i blodet og kjørte uten gyldig førerkort. Onsdag ble et polsk vogntog stoppet der sjåføren hadde 0,2 promille i blodet og hadde brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

- Det er skremmende at vi på så kort tid stopper to vogntog der sjåføren har promille. Sjåførene er ikke vant til å bli testet for promille når vi har kontroll. Det er tydelig at vi må ha flere slike kontroller sammen med politiet, sier seniorinspektør Trond Høivangli fra Statens vegvesen til Hallingdølen (krever abonnement).

Sjåføren uten førerkort og med 0,5 i promille fikk en bot på 15.000 kroner. Sjåføren med 0,2 i promille og brudd på kjøre- og hviletid fikk en bot på 14.000 kroner.

Førstnevnte fikk naturlig nok ikke kjøre videre, mens den andre fikk fortsette når promillen gikk med.

Powered by Labrador CMS