KABELKUTTERE: Milwaukee lanserer nye elektriske kabelkuttene for over- og underjordsdrift.
KABELKUTTERE: Milwaukee lanserer nye elektriske kabelkuttene for over- og underjordsdrift.

Nye kabelkuttere fra Milwaukee

Milwaukee lanserer de to nye hydrauliske kabelkutterne M18 HCC45 og den fjernstyrte underjordiske kabelkutteren M18 HCC75R.

Publisert

Begge kabelkutterne hører hjemme i selskapets M18-system som nå består av over 100 batteridrevne verktøy som alle bruker samme batteri.

Med fjernkontroll

Den nye underjordiske kabelkutteren leveres med fjernkontroll. Nå kan linjemontører stå lenger unna når kuttet utføres, med andre ord en smartere og sikrere metode for å unngå høyspentfare.

Tidligere har linjemontører blant annet brukt hydrauliske pumper for å utføre kritiske kutt, men slike metoder har likevel krevd en fysisk forbindelse mellom montøren og kuttområdet.

Håndtak og opphengskrok

Linjemontører trenger et verktøy som kan innstilles, kutte og raskt gjøres klart for neste kutt. Et håndtak og en opphengskrok gir enkelt feste i tunneler og mannhull. Ved å innstille håndtaket på toppen av verktøyet kan brukerne utføre kutt med håndleddet i en nøytral posisjon, noe som gir bedre arbeidsstilling og reduserer muskelbelastning.

M18 HCC45 hydraulisk kabelkutter

Milwaukee lanserer også den nye M18™ FORCE LOGIC™ hydrauliske kabelkutteren M18 HCC45. Det er den raskeste kabelkutteren i markedet og kutter ACSR- og ACSS-kabler på opptil 44 mm. Utstyrt med et M18 Redlithium-Ion REDLITHIUM-ION™ 5,0 Ah-batteri kan verktøyet utføre over 200 kutt på én oppladning.