NYE VOLVO: Bøstrand i Ørsta har skrevet rammeavtale med Trucknor i Sandane på 30 nye lastebiler de neste tre årene. Alle foto: Bøstrand
NYE VOLVO: Bøstrand i Ørsta har skrevet rammeavtale med Trucknor i Sandane på 30 nye lastebiler de neste tre årene. Alle foto: Bøstrand

Historisk storhandel

Legger 50 millioner på bordet i firmaets største avtale noensinne.

Publisert

Bøstrand i Ørsta har skrevet rammeavtale på 30 nye Volvo lastebiler. De nye bilene skal leveres i løpet av de neste tre årene.

Avtalen er den største i firmaets historie. Den har en samlet verdi på rundt 50 millioner kroner. Kontrakten er også den største som Trucknor i Sandane har inngått.

Bøstrand er allerede en formidabel Volvo-kunde. I dag er 39 av firmaets 42 lastebiler fra Volvo. Den første Volvo’en ble kjøpt i 1985.

- Vi har planlagt i en litt lenger horisont enn hva vi har vært vant til.  Både antall kilometer bilene skal gå og bruken av bilene har vi prøvd å systematisere, sier daglig leder Yngve Ose Bøstrand. Tidligere har de kjøpt tre-fire biler i slengen. Nå har de valgt se fremover i et lenger perspektiv.

Tilpasset

Med den nye avtalen har Bøstrand laget en mer detaljert plan enn hva da har hatt for utskifting av bilparken. Selve rammeavtalen gir linjene for hva som skal byttes er den dynamisk. Det betyr at lastebilene blir spesifisert etter hva de skal brukes til.

Likevel er det FH540’er som trekkvogner som vil bli det største volumet, mener Yngve Ose Bøstrand.

Planlegger vekst

Bøstrand har i dag 42 lastebiler. De har flest trekkvogner, men selskapet har også krokbiler, flisbiler, distribusjonsbiler og også kranbiler. Trekkvognene går flest kilometer og ligger på mellom 120.000 og 140.000 kilometer hver.

I rammeavtalene som Bøstrand nå har skrevet under med Trucknor i Sandane ligger det også inne en vekst. De regner med å utvide bilparken med tre til fire biler i året de nærmeste årene.

I forkant av inngåelsen av denne langsiktige avtalen hadde Bøstrand forhandlinger med både Volvo og Scania. Det beste totale tilbudet og avtalen var det Trucknor i Sandane som kom opp med. Dermed blir det enda flere Volvo’er hos Bøstrand i Ørsta i årene som kommer.