Slik blir Posten Norges nye Tesla Semi. Bilde: Posten Norge

Posten kjøper Tesla Semi

Skal kjøre godstransport i linjetrafikk mellom terminaler i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Posten Norge som allerede har en av verdens største flåter av el-kjøretøy utvider neste år med en elektrisk semitrailer fra Tesla.

Tesla har varslet at de i 2019 starter produksjon av en semitrailer med rekkevidde på opptil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorvei-hastigheter.

- Vi ser at fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter. Derfor er det viktig for oss å teste ny teknologi så tidlig som mulig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Trygg teknologi

Tesla Semi skal ha svært lav luftmotstand, autopilot-teknologi, automatisk nødbrems, filholder og kollisjonsvarsling som skal bidra til å gjøre kjøringen tryggere. Egne ladestasjoner vil kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer på 30 minutter.

- Teknologiutviklingen går veldig raskt og de elektriske kjøretøyene som kommer i nær fremtid ser ut til å kunne møte våre behov når det gjelder rekkevidde, sikkerhet og kostnader, sier Eckhoff.

Ambisiøst miljømål

Posten og Bring har redusert sine utslipp med over 40 prosent siden 2009 og har nå satt et ambisiøst mål om å benytte kun fornybare energikilder innen 2025.

Elektrifisering av kjøretøy er en sentral del av dette målet.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS