Ny Cat 320 ble vist for media i Malaga mandag 9. oktober.
Ny Cat 320 ble vist for media i Malaga mandag 9. oktober.

Neste generasjon Cat lansert

MALAGA (AT.no): Caterpillar har lansert neste generasjon gravemaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Under et storslått maskinshow på demosenteret i Malaga mandag kveld (9. oktober), ble Cat 320 vist for pressen for første gang. Også Cat 323 er klar for lansering selv om denne ikke spilte noen hovedrolle mandag kveld. Legg merke til at Cat går bort fra bokstav etter benevnelsen i fremtidige maskiner. Nå gjelder modellen og årstallet maskinen er produsert.

Dobbel turbo

Cat hevder maskinene skal være opptil 45% mer effektive og opptil 25% mer drivstoffgjerrige enn tidligere modeller. For å klare dette, har maskinene helt ny elektronisk styring, ny hydraulikkløsning og dobbel turbo.

Integrert teknologi er et stadig mer aktuelt begrep på Cat-maskinene. Man har assistenter for hellingsgrad, vektsystemer, sensorer på utstyret med oversikt hvor de ulike redskapene befinner seg, Vision Link for å nevne noe. Man kan sette opp ulike moduser for maskinen etter hvem som setter seg inn i den eller hvilken type arbeid som skal utføres.

Nytt design

Designet på Cat 320 skiller seg ganske mye fra dagens gravemaskiner. Det er mye mer luft rundt hytta, man har fått rømningsvei ut bakruta, servicetilgangen er så langt vi har forstått nærmest kun fra bakkenivå og behovet for rekkverk på overvognen er sterkt redusert.

Stigtrinnene opp på maskinen er også flyttet til omtrent midt på maskinen.

AT.no er på lanseringen i Malaga denne uken og vil komme tilbake mer flere detaljer når dette materialet foreligger.