Fayats kjøp av Dynapac godkjent

Fayat-oppkjøpet av Dynapac er godkjent av konkurransemyndighetene med virkning fra 4. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Franske Fayat er en meget stor aktør innen utstyr til legging av toppdekke til veibygging og omsatte for rundt 3,5 milliarder euro i 2016. For en tid tilbake ble det klart at selskapet ville kjøpe Atlas Copcos veiutstyr, Dynapac, og nå er altså kjøpet klart.

Oppkjøpet inkluderer Dynapac valser, utleggere og annet utstyr til forberedning og legging av toppdekke på vei.

Oppkjøpet inkluderer også rettighetene til å selge og ta service på Dynapac-utsyr i 37 land, fabrikker i Sverige, Tyskland, Brasil og Kina, samt produksjons-partnerskap i India. Dynapac har 1280 ansatte og omsatte for rundt 2,9 milliarder svenske kroner i 2016.

Får støtte

I en pressemelding skriver familieeide Fayat, at selskapet vil støtte Dynapac-organisasjonen for å bli en stabil og langvarig partner til sine kunder verden over.

Det fremheves spesielt i meldingen at Dynapac vil fortsette som en selvstendig produsent, men under Fayat-paraplyen. I utviklingen av fremtidige løsninger, vil Dynapac innlemmes i samarbeidet med øvrige Fayat-avdelinger for å finne felles løsninger på morgensdagens teknologi, skriver Fayat i pressemeldingen.

Har Bomag

- Dette oppkjøpet er en glimrende mulighet for Fayat og Fayats kunder, ettersom Dynapac er en nøkkelspiller innen utstyr for veibygging og et høyt verdsatt produkt, sier President Jean-Claude Fayat i Fayat Group.

Fayat ble grunnlagt i 1957 og har hovedkontor i Frankrike. Selskapet er etablert i 120 land, via 152 selskaper og har 19.000 ansatte. Selskapet driver innen syv ulike forretningsområder. Utstyr til veibygging er én del, med Bomag som et kjent merke. I Norge er Bomag-produktene samlet hos Hesselberg Maskin. Dynapac har ligget under Atlas Copco, men er nå skilt ut.