Skal bygge 40.000 ekstra Ford-er

Produksjon av Ford nyttekjøretøy øker på grunn av stadig økende etterspørsel.

Publisert Sist oppdatert

Produksjonskapasiteten for 2T Transit, Transit Custom og Tourneo Custom økes nå med 40.000 biler i året for å møte den store etterspørselen etter produkter fra Ford – som allerede er Europas mest solgte nyttekjøretøymerke, ifølge Ford selv.

Ford Otosan, som er Ford Motor Companys joint ventureselskap med Koc Holding, investerer 52 millioner dollar, eller mer enn 410 millioner norske kroner, i fabrikken som ligger i Kocaeli-provinsen i Tyrkia. Det vil øke den årlige produksjonen ved fabrikken med 40.000, til 330.000 nyttekjøretøy i året.

Større antall roboter

Kapasiteten ved fabrikken vil bli økt med et større antall roboter i karosseriproduksjonen og en økt kapasitet for lakkering. Utvidelsen av fabrikken er forventet å være ferdig i september 2017.

- Ford leder an i det europeiske nyttekjøretøymarkedet med et rekordhøyt salg av de store Transit-modellene. Denne strategiske investeringen setter oss i stand til å levere i takt med en stadig økende etterspørsel – også i forbindelse med lanseringen av den ladbare hybriden Transit Custom – som lanseres i 2019, sier ansvarlig for all produksjon i Ford Europa, Linda Cash.

Salget stiger

Ford er det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa, skriver Ford i en pressemelding. Denne posisjonen skal blant annet skyldes den store suksessen til siste generasjon 2T Transit, og Transit Custom – som begge produseres på Fords fabrikk i Tyrkia.

Med introduksjonen av den siste generasjonen av Transit-familien, har Ford steget fra en 7.plass på nyttekjøretøystatistikken i Europa i 2012 til å være det mest solgte nyttekjøretøymerket både i 2015, 2016 og så langt i 2017, ifølge Ford.

Fords markedsandel i perioden har steget fra 8,5% til hele 13,2% i fjor. Så langt i 2017 har salget bare fortsatt å øke. Nå er Fords markedsandel i nyttekjøretøysegmentet i Europa oppe i 13,3%, ifølge produsenten selv.

Rekordsalg i Norge i 2017

- Også i Norge har Ford solgt historisk mange nyttekjøretøy årets første sju måneder med 2781 solgte enheter – noe som ikke bare er høyere volum enn 2016, men det er det høyeste antall solgte varebiler for Ford i Norge noen sinne i sammenlignbare periode, sier en entusiastisk adm. direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Berg lover at Ford skal bli enda bedre på nyttekjøretøy i tiden som kommer.

- Da tenker jeg på alt fra opplæring, til kunnskapsoverføring fra oss som importør til forhandlernettverket og det å ha tett dialog med den enkelte salgsansvarlige på nyttekjøretøy. Samtidig må vi bryte litt nytt marked for å skaffe stadig nye kunder.