Regionvegsjef i Statens vegvesen Region midt, Berit Brendskag Lied og konserndirektør i Skanska Norge AS, Steinar Myhre signerte kontrakten på bygging av 5,4 km ny fylkesvei 17 mellom Strømnes og Sprova.
Regionvegsjef i Statens vegvesen Region midt, Berit Brendskag Lied og konserndirektør i Skanska Norge AS, Steinar Myhre signerte kontrakten på bygging av 5,4 km ny fylkesvei 17 mellom Strømnes og Sprova.

Skanska signerte kontrakt

I kontrakten inngår bygging av to bruer, to tunneler og 5,4 km ny vei.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen signerte tirsdag 22. august kontrakt med Skanska Norge AS, på bygging av ny fylkesvei 17.

Det er Skanska Norge AS som skal bygge den største kontrakten på prosjektet Fylkesvei 17 og fylkesvei 720 Dyrstad-Sprova-Malm: 5,4 km ny fylkesvei 17 mellom Strømnes og Sprova.

Kontraktsummen er på 360 millioner kroner.

- I denne kontrakten inngår bygging av 5,4 km ny vei, to tunneler og to bruer. Vi ser frem til å samarbeide med Skanska Norge AS, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad.

- Stort og viktig

Regionvegsjef i Statens vegvesen Region midt, Berit Brendskag Lied, signerte kontrakten. Brendskag Lied betegner prosjektet, som Statens vegvesen skal bygge på oppdrag fra vegeier Nord-Trøndelag fylkeskommune, som et stort og viktig veiprosjekt.

- Fylkesvei 17 og fylkesvei 720 Dyrstad-Sprova-Malm er det største prosjektet vi har i Nord-Trøndelag. I tillegg til at vi får en ny, moderne og trafikksikker vei, vil veien knytte Innherred, Namdalen og Fosen tettere sammen, sier regionveisjefen.

Flere hundre arbeidsplasser

I tillegg til at byggingen av ny fylkesvei 17 mellom Strømnes og Sprova starter opp, har Statens vegvesen annonsert konkurransegrunnlag for å bygge ei 580 meter lang bru over Beitstadsundet.

- Vi snakker om stor aktivitet og flere hundre arbeidsplasser. Fra oktober av blir det kontinuerlig anleggsvirksomhet frem til at hele prosjektet er ferdig og åpner for trafikk i slutten av 2019, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad.

Han legger til at fremdriften på prosjektet er god.

Skanska Norge AS mener at kontrakten passer deres kjernekompetanse godt:

- Vi får benyttet vår spesialkompetanse på både masseforflytting, tunnel, betong og brubygging. Vi er glade for at vi sammen med Statens vegvesen nå skal sørge for at hverdagen blir enklere for trafikantene, sier Steiner Myhre, konserndirektør med ansvar for Skanskas anleggsvirksomhet.