Bruker man bilens ordinære pisk-antenne og ACX DAB-antenneløsning, blir mottaksforholdene for DAB bedre enn med andre antenner, ifølge Roy Hangeland i Audiocom AS.
Bruker man bilens ordinære pisk-antenne og ACX DAB-antenneløsning, blir mottaksforholdene for DAB bedre enn med andre antenner, ifølge Roy Hangeland i Audiocom AS.

Benytt fortsatt FM-antennen

Man hører ofte at folk er misfornøyd med dekningen på DAB-nettet, men kanskje det er antennen det er noe i veien med?

Publisert Sist oppdatert

Nå er det lansert en løsning hvor man fortsatt kan benytte sin gamle FM-antenne med godt resultat, skal man tro en melding fra Audiocom AS.

DAB-splitter

Selskapene Audiocom AS og Switchon AS har i fellesskap utviklet en DAB-splitter med forsterker som skal monteres mellom den gamle FM-antennen på bilen og den nye DAB-radioen, eller DAB-adapter hvis man har den varianten.

Løsningen kan monteres i de fleste biler og maskiner. Teknologien er spesielt tilpasset norske forhold.

Løsningen har fått betegnelsen ACX DAB. Med denne skal man få mest mulig optimale mottaksforhold for DAB, FM og andre bølgebånd. Som bonus slipper man en del av de praktiske og estetiske utfordringene som alternative DAB antenne-løsninger har.

Rutemontering problematisk

For det er gjerne antenne-løsningene det er feil med når man opplever dårlige mottaksforhold. Rundt halvparten av DAB-antennene som selges, er en slik som skal limes på et vindu.

Det er flere ulemper ved det. Ofte er det eneste praktiske stedet å montere en slik antenne i frontruta. Idag er det vanlig å ha varmetråder, solfilter eller vamereflekterende elementer. Slikt legger en demper på mottaksforholdene.

I tillegg må man kjøpe ny antenne og kanskje monteringssett dersom ruta av en eller annen grunn må byttes.