Nye Ford Transit Custom.
Nye Ford Transit Custom.

Ny Ford Transit Custom

​Ford avduket onsdag 12. juli nye Ford Transit Custom, og avslørte både et tøffere design og helt nytt interiør.

Publisert Sist oppdatert

- Transit Custom har vært en stor suksess siden lanseringen i 2012, og nå blir den enda bedre. Vi har lyttet til kundene, og er stolte av å levere en 1-tonns varebil som - i tillegg til å se bra ut - både er mer praktisk i bruk og stappfull av smarte funksjoner, sier salgsansvarlig for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge Johnny Løvli.

Under panseret sitter den nye dieseldrevne tolitersmotoren Ford Ecoblue. Den leveres med effektene 105 hk, 130 hk eller 170 hk, og har ifølge Ford 13 prosent lavere drivstofforbruk enn forrige generasjon av tilsvarende motor.

I tillegg lanseres en nyutviklet 105-hestekrefters Econetic-utgave med lavere drivstofforbruk (0,57 l/mil) og et CO2-utslipp på 148 g/km.

Elektronikk og automatgir

I en pressemelding skriver Ford:

Med helt ny front og et førermiljø designet som et mobilt kontor er Ford Transit Custom et ideelt valg for nyttekjøretøykunder i dette segmentet. Ingen andre i klassen kan tilby like mange smarte oppbevaringsløsninger, og for første gang kommer Transit Custom med en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor de fartsgrensene bilen registrerer.

Nye Transit Custom tilbys også med blindsoneinformasjonssystem med varsling av kryssende trafikk når du rygger. Disse systemene kommer i tillegg til de mange sikkerhetssystemene som er tilgjengelig i dagens Transit Custom - som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, filskiftevarsler, sidevindsstabilisator, og adaptiv cruisekontroll.

I tillegg til dette kommer forbedret ergonomi og komfort sammen med Sync3 infotainmentsystem.

Bilen blir også tilgjengelig med 6-trinns automatgirkasse i kombinasjon med 130 hk og 170 hk motor.

Interiøret i nye Ford Transit Custom.
Interiøret i nye Ford Transit Custom.

 

Hybrid

Transit Custom kommer også i en dynamisk Sport-utgave med 2.0-liters Ecoblue-motor med 170 hk, signaturstriper, særegne eksteriørdetaljer og seter med delskinn.

Bilen leveres i to forskjellige lengder og to forskjellige takhøyder.

Interiøret i nye Transit Custom er helt nytt og bygger på Fords nye og forbedrede standard for interiørdesign.

I 2019 kommer Ford Transit Custom dessuten som ladbar hybrid. Den er allerede en del av et større prøveprosjekt hos flere store flåtekunder i London, som for eksempel London by, og Metropolitian Police.

Allerede kort tid etter lanseringen i 2012 ble Transit Custom Fords mestselgende nyttekjøretøy i Europa. Den var også en viktig årsak til at Ford ble det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2015, en posisjon Ford har beholdt siden.