På bildet fra venstre Chase He (HR-director i Caterpillar Xuzhou), Jarle Kleppan (salgsdirektør i Pon Equipment AS), Roger Kjenås (daglig leder i Isachsen Maskin), Frank Ole Sørensen (daglig leder i Hæhre Maskinutleie), Pål Brandvold (storkundeansvarlig i Pon Equipment AS), Arthur Liu (Operations Manager i Caterpillar Xuzhou).
På bildet fra venstre Chase He (HR-director i Caterpillar Xuzhou), Jarle Kleppan (salgsdirektør i Pon Equipment AS), Roger Kjenås (daglig leder i Isachsen Maskin), Frank Ole Sørensen (daglig leder i Hæhre Maskinutleie), Pål Brandvold (storkundeansvarlig i Pon Equipment AS), Arthur Liu (Operations Manager i Caterpillar Xuzhou).

BetonmastHæhre med Pon-avtale i Kina

Ledere i Hæhre Maskinutleie og Isachsen Anlegg skrev kontrakt på over 20 maskiner ved Cats fabrikk i Xuzhou.

Publisert Sist oppdatert

BetonmastHæhre selskapene Hæhre Entreprenør og Isachsen Anlegg har inngått en intensjonsavtale med Caterpillar-forhandler Pon Equipment AS om kjøp av et 20-talls Cat-maskiner.

Avtalen ble inngått i forbindelse med et besøk på Caterpillar-fabrikken i Xuzhou i Kina og består av i hovedsak gravemaskiner, hjullastere og dozere som skal i arbeid for Isachsen Maskin og Hæhre Maskinutleie.

Som et resultat av flytting av Caterpillars produksjon fra Belgia, vil Caterpillar levere sine maskiner fra andre deler av verden. Kina skal nå produsere gravemaskinene 374F og 390F for det europeiske markedet.

Fire 95-tonnere

- Hæhre har, fra tidligere, i bestilling fire av 95-tonneren 390F, så vi fant det helt naturlig å ta turen ned for å få bekreftet Pon sin forsikring om at disse leverer samme kvalitet som hvilken som helst annen Cat-fabrikk i verden. Dette har vi absolutt fått bekreftet og vi har ingen betenkeligheter med å fortsatt ha en stor del av flåten bestående av Cat-maskiner også i fremtiden, selv om noen modeller er produsert på kinesiske fabrikker. Her er det uten tvil kvalitet i alle ledd, sier daglig leder i Hæhre Maskinutleie, Frank Ole Sørensen.

Intensjonsavtalen omhandler både utskifting av eksisterende maskiner, samt økning av flåten, da selskapene er i stadig vekst. Selskapene ønsker å ha en best mulig miljøprofil, og man er da helt avhengig av å fornye maskinparken for å få tilgang på maskiner med siste og beste teknologi med lavest mulig utslipp på markedet.

Samme kvalitet

- Det var nyttig å kunne kombinere inngåelsen av denne avtalen med et besøk på en av Caterpillars fabrikker i Kina, da maskiner produsert i Kina fort kan bli en realitet i fremtiden også for Isachsen, sier daglig leder i Isachsen Maskin, Roger Kjenås.

- Jeg må innrømme at jeg har fått en veldig positiv opplevelse av besøket og er helt trygg på at dette holder samme kvalitet som Cat-maskiner produsert i andre deler av verden, sier Kjenås.

Høy aktivitet

- Vi i Pon er naturlig nok meget fornøyd med avtalen. Det er helt avgjørende for oss å være en sentral aktør i markedet, spesielt med den store satsingen innen samferdsel som vi nå står overfor, samtidig som det er generelt høy aktivitet i markedet, sier storkundeansvarlig i Pon, Pål Brandvold.

Xuzhou-fabrikken i Kina er den største gravemaskinfabrikken til Caterpillar. Fabrikken ble kåret til den beste Cat-fabrikken i 2013 og 2016. Den har eksistert siden 1994, med hovedsakelig produksjon av gravemaskiner og gravemaskinunderstell.