Wacker Neuson IEC-serie stavvibrator er tildelt designerpris.
Wacker Neuson IEC-serie stavvibrator er tildelt designerpris.

Stavvibrator tildelt designpris

Stavvibratoren i IEC-serien fra Wacker Neuson er tildelt iF Design Award.

Publisert Sist oppdatert

Etter tildelingen sendte Wacker Neuson ut en pressemelding fredag 10. mars, der det blant annet står:

«I 1937 oppfant Wacker Neuson stavvibratoren for profesjonell betongkomprimering. I dag er selskapets ulike modeller de mest solgte stavvibratorene på verdensbasis. At de også overbeviser med sitt design, viser tildelingen av iF Design Award 2017.»

- Funksjonen er vår klare førsteprioritet. Den støttes imidlertid av designet, sier Gerald Krenn, produktdesigner i Wacker Neuson-konsernet.

- Med denne utformingen understreker vi de enkelte maskinenes og utstyrets karakter, for eksempel deres ytelse eller brukervennlighet.

iF Design Award har vært et internasjonalt anerkjent varemerke når det kommer til god design i 60 år.

Oppbyggingen av vibratoren

Stavvibratoren i IEC-serien består av tre viktige elementer: Frekvensomformeren er koblet som en komponent mellom tilførselskabel og beskyttelsesslange. Den utfører, på grunn av linjeføring i strømningsretningen og det konisk økende huset, også funksjonen for økning av strømfrekvensen. Siden formen avsmales til størrelsen av kabeltverrsnittet, forhindres det at maskinen setter seg fast i armeringen, opplyses det i pressemeldingen.

Husets ergonomiske og «godt gripbare kantprofil» skal sørge for betjeningskomfort. De vertikale ribbene skal gi stivhet, beskytte strømbryteren og lette transporten.

Med modellserien IEC tilbyr Wacker Neuson høyfrekvente elektriske stavvibratorer i de vanligste størrelsene. Med en vibratorhusdiameter på 38, 45 og 58 millimeter, samt en beskyttelsesslangelengde på opptil 10 meter, skal det være mulig å utføre alle standardoppgaver innen entreprenørvirksomhet på en enkel og rask måte.

Som alle stavvibratorer fra Wacker Neuson, produseres også IEC-serien på Reichertshofen-anlegget nær Ingolstadt. Slik utvikler og produserer Wacker Neuson også motorene selv.

Stort utvalg

Når det gjelder betongkomprimering, tilbyr Wacker Neuson tre produktlinjer av stavvibratorer. Slik kan kunden selv bestemme om det ønskes et produkt fra den modulære Basic-serien (HMS), Advanced-serien for standardbruk (IE/IEC) eller Premium-serien for «total komfort, maksimal holdbarhet og bredest ytelsesspektrum» (IRFU/IREN).

For betongforskaling på stedet, prefabrikert betongforskaling, bruk i betong- og prefabrikeringsanlegg, materialtransport og andre industrielle anvendelser, finner kundene mer enn 40 kraftige motorvibratorer med ulike turtallsvarianter og spenninger hos Wacker Neuson.