Lars Andresen, adm. dir. for NGI (til venstre), og Johan Einar Husted, prorektor for nyskaping ved NTNU (til høyre).

Historisk samarbeid sementert

Siden 1950-tallet har ekspertene på Norges Geotekniske Institutt (NGI) forsket på jord, berg og snø, og NGIs geotekniske ekspertise er etterspurt i store deler av verden – fra Bhutan til Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) er en av de viktigste samarbeidspartner for NGI, og sammen har NTNU og NGI skapt markante resultater i løpet av årene.

- Den nye samarbeidsavtalen favner mye bredere enn tidligere og er et synlig bevis på at vi ønsker å bidra til hele NTNUs utvikling. Det er også et bevis på at fagområder som bygg, anlegg og transport samt offshore vindteknologi er viktige satsningsområder som vi ønsker å styrke og utvide samarbeidet med NTNU omkring, sier Lars Andresen, administrerende direktør i NGI.

Flyttet inn på campusområdet

NTNU bidrar som utdanningsinstitusjon til nyskaping i samfunn, næringsliv og offentlig virksomhet. NTNU og NGI har en lang historie sammen innen geoteknikk, og for et par år siden flyttet NGIs Trondheimskontor da også inn på NTNUs campusområde.

Den nye samarbeidsavtalen vil nå gi studerende og nyutdannede fra NTNUs fagområder, også utenfor geofag, mulighet til å delta i samarbeidsprosjekter med NGI.

- NTNU og NGI vil også fremover jobbe for å utvikle og sikre grunnlaget for fremtidens samfunn, og derved skape merverdi i trekantsamarbeidet mellom universitet, forskningsinstitutt og næringsliv. Med vår nye, felles avtale favner vi mye bredere enn før, og skaper derved et godt og faglig tungt fundament for gjensidig utvikling og læring, både nå og i fremtiden, sier Andresen.

Verdensomspennende forsknings-senter

Norges Geotekniske Institutt (NGI) er et internasjonalt ledende senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag.

NGI utvikler optimale løsninger for samfunnet og tilbyr ekspertise om jord, berg og snø og deres påvirkning på miljøet, konstruksjoner og anlegg. Organisasjonen arbeider i følgende markeder: Offshore energi - Bygg, anlegg og samferdsel - Naturfare - Miljøteknologi.

NGI er en privat næringsdrivende stiftelse med kontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim og datterselskap i Houston, Texas USA og Perth, Western Australia. NGI ble stiftet i 1953.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS