Dette huset står på Karmøy står rett på fjell. Eieren ønsker kjeller, og ved hjelp av stoffet Berg Splitt og oppstøtting vil det etter hvert bli muligheter for både grunnmur og kjeller.

Sprenger uten ett smell

Tre karer fra Karmøy, alle med bakgrunn innen oljeindustrien, etablerte for noen tid siden selskapet Brutus produkter AS. Hovedproduktet er Berg Splitt, et stoff som brukes til å sprenge berg uten eksplosjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

De tre eierne er brødene Marcus og Robert Ånensen og Knut Djupvik. Selskapet holder til i Skudeneshavn på Karmøy, men flytter 1. desember inn nye og vesentlig større lokaler på Vedavågen Industriområde noe lengre nord på den folkerike øya.

Ekspanderende effekt

Produktnavnet Berg Splitt forteller litt om hva produktet gjør. Det er snakk om et pulver som blandes ut i vann og som fylles i borehull. Når blandingen herder, har den en ekspanderende effekt og vil sprenge fjellet. Hvor hurtig det går, avhenger av fjellets beskaffenhet. Tester har imidlertid vist at Berg Splitt kan ha en ekspanderende effekt i opptil en måned.

Ved at stoffet jobber på denne måten, kan man bryte opp fjell tett på infrastruktur og bygninger uten at det oppstår skader.

De tre karene har også jobbet iherdig med markedsføringen av Berg Splitt. Salget foregår i hovedsak gjennom forhandlere, og det er særlig utøvere innen utleiebransjen som har fattet interesse for å selge produktet. Karene har oppnådd rammeavtale både med Cramo Norge og Ramirent Norge. Det er også solgt mye gjennom Naboen Utleie.

Når deler av utleiebransjen er blitt en god salgskanal, har det sammenheng med at disse leier ut maskiner og utstyr til både entreprenører og private som skal utføre anleggspreget arbeid, blant annet fjerning av stein og berg.

Powered by Labrador CMS