Johs. J. Syltern skal ha ti slike Bell B40E.

Syltern kjøper ti Bell B40E-dumpere

Etter å ha testkjørt nye Bell B40E besluttet firmaet Johs. J. Syltern AS at flytting av fjell og stein i prosjektet Infrastruktur Roan Vindpark i Sør-Trøndelag skal utføres med Bell-dumpere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Salgssjef Lars Engmark i Nasta AS opplyser at pakken består av ti Bell B40E rammestyrte dumpere. De første to blir levert i uke 46.

- Dette er en spesiell jobb som skal utføres nesten døgnkontinuerlig, med korte frister, sier adm. direktør Øystein Syltern i Entreprenør Johs. J. Syltern AS.

- Vi har mer enn ti års erfaring med Bell og Nasta, og driftssikkerheten til dumperne var det som gjorde utslaget denne gangen. Vi kunne ha valgt et rimeligere alternativ, men gikk for Bell B40E, en dumper som garantert vil fungere godt når vi skal bygge infrastruktur til den foreløpig største vindparken i Norge, sier han.

Mercedes-Benz og Allison

Dumperspesialist og teknisk sjef i Nasta AS, Kjetil Tveiten, forteller at de største endringene fra forrige modell (B40D), er at Bell B40E leveres med en ny 12,8 liters motor fra Mercedes-Benz med 380kW og Steg 4f-teknologi.

Bremsesystemet med innebygd retarder er også nytt, i tillegg til en ny 7-trinns girkasse fra Allison. Nyttelasten er økt til 39 tonn og volumet er på 24 kubikkmeter uten baklem.

- Vekt er standard i E-Serien fra Bell, og fullfjæring (Comfort Ride) kan velges på alle modeller. Dessuten har Bell B40E et helt nytt og moderne design, forteller Tveiten.

- Eneste rene dumperprodusent

Adm. direktør i Nasta AS, Tom Johansen, er godt fornøyd med tilliten fra Fosen-entreprenøren:

-Johs. J. Syltern AS er en framtidsrettet og solid familiebedrift med eiere og ledelse som har «skoa på». I dette tilfellet vet vi at det ble lagt stor vekt på HMS, og spesielt sikkerhet for fører. På dette punktet er Bell Equipment som den eneste rene dumperprodusenten i markedet best i klassen. En slik leveranse, med service 24/7, er krevende og spennende på en gang. Vi gleder oss, og ønsker Johs. J. Syltern lykke til med jobben på Roan, sier han.

Powered by Labrador CMS