Tveit skole på Askøy utenfor Bergen.
Tveit skole på Askøy utenfor Bergen.

Veidekke skal bygge skole på Askøy

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag å bygge nytt skolebygg og bygge om deler av Tveit skole på Askøy utenfor Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten med Askøy kommune er en generalentreprise verdt nær 130 millioner kroner.

Prosjektet gir skolen flere klasse- og grupperom, nytt bibliotek og ny flerbrukshall med scene, treningsrom og tilhørende garderober. Det nye skolebygget blir på fire etasjer og skal sammenkobles med eksisterende skolebygg som også skal ombygges noe.

Samlet bruttoareal for nybygg og ombyggingsareal i prosjektet er på cirka 7.100 m², og skolen får en kapasitet på rundt 600 elever fra første til sjuende klasse etter at alle arbeider er utført.

Dette skal gjøres

Det nye bygget og deler av eksisterende bygg utføres med sterkt fokus på inneklima, og skolen skal varmes opp via energibrønner. Også utvendige anlegg får en omfattende oppgradering med ny parkerings­plass, justering av Kollevågveien, ombygging av fotballbane, etablering av utvendige veier, ramper og trapper samt et aktivitetsområde med plankegang og lekeapparater som innbyr til fysisk utfoldelse.

- Gode skolebygg er noe av det viktigste vi kan bygge, og vi er svært godt fornøyd med å ha vunnet konkurransen om oppdraget og fått tillit fra Askøy kommune. Vi gleder oss til et godt samarbeid slik at vi, sammen med kommunens team og våre underentreprenører, i felleskap gjennomfører prosjektet på en best mulig måte, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Entreprenør.

Ferdig i 2019

Byggestart blir første desember, og det nye bygget skal stå ferdig til skolestart høsten 2018. Oppgradering av eksisterende bygg skal være ferdig innen februar 2019.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS