Årets lærling Helene Mjånes Berge omkranset av de to andre finalistene André Hansen (t.v.) og Kjetil Bismo Lund.
Årets lærling Helene Mjånes Berge omkranset av de to andre finalistene André Hansen (t.v.) og Kjetil Bismo Lund.

Helene er årets lærling i Veidekke

Helene Mjånes Berge (19) er lærling i betongfag i Veidekke Entreprenør i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Bergenseren ble kåret til årets lærling i Veidekke på en samling på Olavsgaard ved Lillestrøm tirsdag 25. oktober.

Veidekke er en av Norges største lærlingebedrifter med over 170 lærlinger fra Finnmark i Nord til Agder i Sør.

Helene Mjånes Berge har vært knyttet til Veidekke siden første året på videregående skole. Som såkalt TAF-elev (hun skal ta både fagbrev og skaffe seg fire års studiekompetanse) har hun vært i fast praksis ved Veidekkes lokale anleggsvirksomhet i Bergen.

Lærevillig og positiv

- Arbeidskameratene beskriver Helene som en meget positiv jente. Hun er meget lærevillig og alltid positiv til nye oppgaver, og denne innstillingen smitter over på dem hun arbeider sammen med. Helene har en evne til å lære seg nye ting meget raskt og ta med seg kunnskapen videre, dette medfører at hun arbeider selvstendig. Hun er meget punktlig og kommer aldri for sent på arbeid. Helene har i tillegg sterkt fokus på sikkerheten for seg selv og andre og tar HMS på alvor, nettopp slik vi ønsker at alle våre lærlinger og fagarbeidere skal gjøre, sier Veidekkes lærlingansvarlig Asle Hermansen.

Som årets lærling fikk Mjånes Berge overrakt en bronsestatuett og en sjekk på kroner 15.000 kroner. I tillegg var betonglærling Kjetil Bismo Lund fra Gjerdrum og betonglærling André Hansen fra Kristiansand med i finalerunden og fikk hver sin sjekk på kr 5.000 kroner.

Opp mot 90 nye lærliger hvert år

- Veidekke har i mange år drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingeord­ningen. Ordningen er viktig fordi den sikrer oss tilgang på fremtidens fagarbeidere som vi selv kan lære opp, og den er viktig for de mange unge som på denne måten får nødvendig praksis til sin fagutdannelse, sier Hermansen.

Veidekke har drøyt 230 lærlinger i Skandinavia og 172 i Norge. Hvert år tas 85-90 nye lærlinger inn, noe som gjør Veidekke til bygg- og anleggsbransjens største lærlingebedrift, ifølge selskapet selv.

På samlingen i Oslo var 13 faggrupper representert: Tømrere, murere, asfaltarbeidere, betongarbeidere, vei- og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, anleggsmaskinførere, anleggsmaskinmekanikere, industrimekaniker, automatiker samt signalmontører, banemontører og elektriker.

Billedtekst: