TIL TOPPS: Den unge Terex-sveiseren Elias Sutter gikk til topps i VM i sveising i Beijing. Det tyske laget kom på 2.plass i VM i Kina.
TIL TOPPS: Den unge Terex-sveiseren Elias Sutter gikk til topps i VM i sveising i Beijing. Det tyske laget kom på 2.plass i VM i Kina.

Verdensmester i sveising

Terex-lærling Elias Sutter vant VM i sveising i mesterskapet som ble arrangert i Beijing i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Den unge mannen som til daglig er lærling ved kranfabrikken til Terex i tyske Zweibrücken, var i himmelen etter seieren.

- For meg var det en fantastisk suksess bare å komme til VM og få konkurrere med de beste unge sveiserne i verden. Jeg kan knapt tro at jeg har vunnet, sier han i en pressemelding fra Terex.

- Det faktum at lærlingen Elias Sutter fikk konkurrere i VM, er en bekreftelse på at vi holder høyt nivå ved fabrikken i Zweibrücken, en fabrikk som i lang tid har vært blant de beste i verden. En nøkkelperson i denne historien er Jürgen Hoffmann som har lært opp mange unge mennesker i mange år. Jeg vil derfor si tusen takk til han også, sier direktør Klaus Beulker ved Zweibrücken-fabrikken.

- Sveising er kjernekompetanse når man bygger store kraner, og med våre Terex- og Demag-brands er vi en aktør i verdensklasse på markedet. Dette er på grunn av at våre høyt kvalifiserte ansatte, som Elias Sutter, har fått solid opplæring hos oss, sier Heribert Bussmann som er sjef for ingeniørarbeidet globalt.

På veien til VM vant Sutter et mesterskap nasjonalt i Tyskland i september ifjor. Dermed kvalifiserte han seg til en plass på det tyske laget som dro til Cambridge i England for å delta i EM (kom på 2.plass). I oppkjøringen til VM i Kina, lå det tyske laget på en ukes treningsleir i Schweißtechnische Kursstätte SK Pfalz GmbH, ikke langt fra Zweibrücken og hjemstedet til Sutter. Det tyske laget kom på 2.plassen som lag i VM i Kina.