Det var lave priser med gode røverhistorier på kjøpet da radiokjendis Geir Schau solgte maskiner og utstyr på Wacker Neusons 30-årsfeiring som eget selskap i Norge.
Det var lave priser med gode røverhistorier på kjøpet da radiokjendis Geir Schau solgte maskiner og utstyr på Wacker Neusons 30-årsfeiring som eget selskap i Norge.

Holdt auksjon og ga penger til Kreftforeningen

SØRUM (AT.no): Med «åpent hus» og maskinauksjon med Geir Schau som hammersvinger markerte Wacker Neuson 30 år i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Over 100 maskinentreprenører og - interesserte hadde funnet veien til Wacker Neusons anlegg i Sørum i Akershus 1. juni.

Maskinprodusenten feiret 30 år i Norge med prøvekjøringer, grilling, godt drikkeutvalg, levende musikk, konkurranser, omvisning og avduking.

Dagens høydepunkt var en auksjon med radio- og motor-kjendis Geir Schau. Fem prosent av overskuddet fra auksjonen skulle gå til Kreftforeningen.

Geir Schau i slag

Skau har gitt ut boka «Geirs groviser» etter å ha samlet historier i en årrekke. Blant vibroplater, gravemaskin, pigghammere med mer, var det også stavvibratorer.

Det kunne jo ikke Schau la gå under hammeren helt ukommentert:

- Her har dere vibratoren til betong og...ja, dere kan jo bruke den til hva dere vil...jeg skal ikke legge meg opp i det. Dette blir jo en privatsak. Tre hastigheter, lys og sexy stemme står det på lappen min her. Det følger med kassetter med tysk musikk, nei det gjør ikke det. Den er helt ny med garatier og alt. Plugg den i veggen og kjør på som kjerringe sa.

Det var med andre ord god stemning på auksjonen, og det var demene som lo mest av Geirs groviser underveis i tilstelningen.

Gjorde gode kjøp

Det ble solgt utstyr og maskiner for til sammen 580.000 kroner i løpet av auksjonen. Wacker Neuson hadde lovet å gi fem prosent av overskuddet til Kreftforeningen. Nå var imidlertid selskapet og Skau såpass rause mot de fremmøtte at det ble et underskudd etter at selvkost var trukket fra.

Flere besøkende prøvde maskinene på demofeltene hos Wacker Neuson AS i Sørum.
Flere besøkende prøvde maskinene på demofeltene hos Wacker Neuson AS i Sørum.

- Selv om det ikke ble noe overskudd, gir vi likevel 2.500 kroner til Kreftforeningen, sier salgsdirektør Roy Hagen.

Fristet til gjenta suksessen

Bortsett fra litt underskudd på auksjonen, var dagen en udelt suksess for arrangøren:

- Det er veldig hyggelig at vi har kunder og leverandører som stiller opp når vi lager i stand et arrangement som det vi hadde i går. Vi har tro på at avdukningen av jubileumsmodellen hjullasteren WL 32, og ikke minst auksjonen tiltrakk mange av de besøkende. Både Geir Schau med sine talegaver som auksjonarius, og Otto (sinnasnekkeren), kastet glans over arrangementet på en fin og treffende måte. Dette var så vellykket at det frister til gjentakelse, sier Hagen.

Tilbakemeldingene fra de besøkende skal ha vært udelt positive. Og det var ingen som gikk verken sultne eller tørste hjem fra 30-årsmarkeringen.