Statens vegvesen anbefaler omkjøring gjennom Sverige når de «kapper Norge i to».
Statens vegvesen anbefaler omkjøring gjennom Sverige når de «kapper Norge i to».

Stenger E6 - kjør via Sverige

Statens vegvesen anbefaler trafikanter å kjøre via Sverige når E6 sør for Mo i Rana stenges.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 21. mai blir E6 ved Skamdal sør for Mo i Rana, Nordland, helt stengt i 15 timer, når Statens vegvesen skal sikre et fjellparti ved Skamdal bru.

- Det er ikke ofte vi er nødt til å stenge en hovedvei fullstendig, men her vurderer vi det som nødvendig å sikre fjellskjæringen for å begrense risikoen for nedfall. Vi velger å gjøre denne jobben i helgen, for at arbeidet skal være til minst mulig ulempe for trafikantene, sier delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen.

Ingen gjennomslipp

Veien stenges lørdag 21. mai klokken 18:00, og åpner igjen klokken 09:00 morgenen etter. Det blir ingen gjennomslipp av trafikk mens arbeidet pågår.

- Veien kommer ikke til å være farbar mens entreprenøren jobber, ettersom de skal legge løsmasser på den. Det gjør de for å beskytte veibanen mot stein som skal sprenges ned fra fjellsiden, forklarer Pedersen.

Når fjellsiden er ferdig rensket, fjernes alle løsmasser og veien åpnes igjen. Naboer til området blir innkvartert på hotell den aktuelle natten.

- Ingen gode omkjøringer

Statens vegvesen anbefaler trafikanter mellom nord og sør å kjøre om Sverige, via E12 fra Mo i Rana og riksvei 73 fra Trofors.

- Vi har dessverre ingen gode omkjøringer i arbeidsperioden, og beklager ulempene dette medfører. Vi kommer til å ha folk stående både i nord og sør mens arbeidet pågår, for å varsle trafikantene og rute dem inn på omkjøringsveien, sier Pedersen.

Alternativ omkjøringsrute til den svenske omkjøringen, er langs fylkesvei 12 og fylkesvei 17 mellom Mo i Rana og Mosjøen. Her må imidlertid trafikantene ta ferje mellom Nesna og Mo i Rana. Ferjerutene finnes på177nordland.no.