KONTRAKT: Ivar Frode Andersen (t.v) i injeksjon & Tunnel Support skriver under på en kontrakt på vegne av GMA om stand på WTC i Bergen neste år. Sindre Hauge fra Grieghallen bekrefter at salget av stander har vært meget godt i San Francisco.
KONTRAKT: Ivar Frode Andersen (t.v) i injeksjon & Tunnel Support skriver under på en kontrakt på vegne av GMA om stand på WTC i Bergen neste år. Sindre Hauge fra Grieghallen bekrefter at salget av stander har vært meget godt i San Francisco.

Fyller opp ordreboka

SAN FRANCISCO (AT.no) Verdens tunneløyne rettes nå mot Bergen neste år. Nå håper den norske arrangøren at også flere i Norge får opp øynene.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken er World Tunnel Congress (WTC) blitt arrangert i San Francisco, USA, med rundt 2300 deltakere og ca. 130 utstillere på plass med stand i Moscone Center. Arrangementet som organisasjonen International Tunneling and Underground Space Association står bak, skal neste år være i Bergen (i juni). WTC er verdens desidert viktigste tunnelkonferanse hva gjelder faglig innhold, utstilling og som bransjeknutepunkt.

Det er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) som skal gjennomføre WTC i Bergen, og nettopp «WTC i Bergen 2017» fikk selvfølgelig hovedfokus på den norske standen i USA. Tilbakemeldingene er at den internasjonale interessen for å komme til Norge er formidabel.

Vil trolig utvide

Representanter fra Grieghallen der WTC skal være, skrev stand-bestillinger så blekket sprutet. AT.no får opplyst at 70 stander er solgt, og at rundt 75 bedrifter er registrert med standplass ettersom enkelte samarbeidende bedrifter deler. Målet er å komme opp i ca. 100 utstillere totalt. Slik det ser ut nå, vil utstillingsområdet mest sannsynligvis utvides.

Blant norske utstillere som har bestilt plass i Bergen, er Vik Ørsta, Leonhard Nilsen & Sønner, Skanska Norge, Rambøll, Forcit Norway, Flex Leie, AMV, GMA og en fellesstand for Jernbaneverket og Statens vegvesen.

Savner norsk engasjement

Det den norske arrangøren imidlertid savner, er større engasjement fra spesielt norske entreprenører som vil benytte anledningen til å vise seg for en samlet tunnelbransje fra alle verdens hjørner.

- Jeg har lyst til å utfordre bransjen til å tegne seg som ITA-sponsor for det kommende året. Selskapene vil profileres på nettsidene til ITA, og fra nå flyttes verdens tunneløyne mot Bergen. Den norske bransjen faller litt gjennom om aktørene ikke viser seg og støtter opp når vi har fått et slikt arrangement til Norge, sier Ruth G. Haug (Rambøll) i den norske organisasjonskomitéen.

Haug sier hun håper selskap som AF Gruppen, Veidekke, Hæhre, Skanska med flere vil vise seg og bli ITA-sponsorer frem mot WTC i Bergen 2017.