Slik ser designerne for seg det modulære interiøret i nye Crafter.
Slik ser designerne for seg det modulære interiøret i nye Crafter.

Første glimt av nye Crafter

Volkswagen har gått ut med de første detaljene til nye VW Crafter.

Publisert Sist oppdatert

- Crafter er en meget viktig bil for VW som merke, og det er ikke ofte at man har muligheten til å designe et kjøretøy helt fra bunnen, slik at dette har vært en utrolig spennende prosess, sier designer Albert Kirzinger i VW nyttekjøretøy.

- Det er viktig at designet gjenspeiler VWs identitet og tydelig fremstår som Bulli’s storebror.

Drift på alle hjul

Det er interiør-, sikkerhet- og drivlinje-detaljer som nå er blitt sluppet.

Når det gjelder fremdrift vil Crafter bli levert med for-, bak- og firehjulsdrift. Automatgirkasse blir tilgjengelig i alle fremdriftsvarianter.

Motorene blir 2,0-liters TDi med 102 hk, 140 hk 163 og 176 hk, mens dreiemomentet vil spenne fra 280 til 410 Nm.

De for- og firehjulsdrevne variantene vil få en totalvekt på mellom 3,5 og 4 tonn. De bakhjulsdrevne varianter vil spenne fra 3,5-5,5 tonn med singel og tvillinghjul.

Den manuelle girkassen er en videreutvikling fra T6, hvor den er optimalisert for forbruk og ytelse. Det blir også en variant av denne tilgjengelig i 4x4-bilene.

8-trinns automat for forhjulsdrift, er det ifølge VW første gangen man benytter innenfor nyttekjøretøysegmentet.

For de bakhjulsdrevne bilene blir det en sekstrinns manuell girkasse med mulighet for kraftuttak på 40 kW for hydraulikkpumper eller generatorer. Også de bakhjulsdrevne bilene får tilgang på en åttetrinns automatkasse som kan benyttes opptil 5,5-tonns totalvekt og 8,0 tonns vogntogvekt.

Interiør

Ifølge VW skal dashbordet i Crafter være modulært, slik at det skal kunne tilpasses type kjøring eller spesielle behov.

Fra det tekniske vil det for bykjøring være viktig med hjelpesystemer som frontkollisjonsassistanse som kan bremse ned bilen for å unngå lavhastighetskollisjoner, samt parkeringsassistanse som også kan varsle om bakenforliggende trafikk eller hjelpe å parkere.

Sidekollisjonsvarsling, aktiv filholder, multikollisjonsbrems og adaptiv cruise control ned til stillestående er utstyr som vil bli tilgjengelig.