Vekten av steinmassene til høyre i bildet har presset terrenget opp i området foran. Last ned flere bilder i margen til høyre i saken.
Vekten av steinmassene til høyre i bildet har presset terrenget opp i området foran. Last ned flere bilder i margen til høyre i saken.

Nye grunnundersøkelser i Skamdalen

Tre husstander er fortsatt evakuert etter at det ble oppdaget bevegelser i grunnen på parsellen Urlandå-Skamdal, E6 Helgeland nord. Hæhre Entreprenør fjerner steinmasser.

Publisert Sist oppdatert

NGI gjør supplerende undersøkelser etter grunnbruddet i Skamdalen i helgen.

- Vi får en grunnboringsrigg opp fra Trondheim, og NGI skal gjøre nye grunnundersøkelser, sier Bård Nyland, prosjektleder for E6 Helgeland.

Tre husstander ble evakuert etter at det lørdag 9. april ble oppdaget bevegelser i grunnen ved Skamdalen. Årsaken til bruddet er en steinfylling som er etablert i forbindelse med byggingen av ny E6. Fyllingen har sunket ned, og presset opp naturlig grunn foran.

Nattevakt på E6

- Mandag kveld startet Hæhre arbeidet med å ta ut en del av steinmassene, for å bedre stabiliteten. Fra natt til tirsdag har vi hatt døgnovervåkning av området, slik at vi kan stenge E6 dersom vi ser nye bevegelser. Vi tror ikke det blir nødvendig, men ønsker å være på den sikre siden, sier Nyland.

De evakuerte beboerne ble lørdag kveld innsjekket på hotell, og der bor de fortsatt. Inntil området er vurdert som stabilt frarådes de å overnatte hjemme.

STILLING LEDIG: