725C-maskinen fikk seg en trøkk i grillen under den ureglementerte turen i jula.
725C-maskinen fikk seg en trøkk i grillen under den ureglementerte turen i jula.

Stakk av med 17 tonns dumper

I løpet av en natt i romjula kjørte uvedkommende rundt i Brødrene Haddelands nye Cat-dumper og påførte maskinen store skader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Flekkefjords-entreprenøren Brødrene Haddeland investerte i fjor i en ny Cat 725C rammestyrt dumper til rundt to millioner kroner. Før jul ble den parkert på et anlegg på Gyland i Vest-Agder der entreprenøren jobber for Statnet.

Lørdag etter nyttår var det slutt på juleferien, men noe var galt.

- Jeg oppdaget at dumperen sto i veien, og ikke der den var parkert, med fronten full av jord. Panseret var kjørt opp rundt 30 cm, forteller Sondre Haddeland til AT.no.

Sporet med GPS

Det viser seg at noen har gitt dumperen hard medfart natt til 27. desember. Maskinen har GPS-sporing, og den viser at maskinen har vært kjørt mellom halv fem og halv seks om morgenen 27. desember rundt i terrenget og ut i elva i nærområdet på full speed. Det bærer også spor i terrenget vitnesbyrd om.

- Da vi skrapte av jorda og fikk frem grillen, så vi at grillen var trykket inn og radiatoren. De har kjørt rett ut av veien og ned på en badeplass. Vi kan se tydelige spor der den har vært, sier Sondre Haddeland.

Broren Johannes Haddeland anslår overfor Agder Flekkefjords Tidende at skadene på maskinen beløper seg til rundt 70.000 kroner.

- Vil røpe seg

Sondre Haddeland antar at det er noen lokale ungdommer som står bak vandaliseringen. Forholdet er anmeldt til politiet og Haddeland har tro på at de skyldige vil bli avslørt.

- Det er et lite miljø her, og det er bare et tidsspørsmål før de røper seg, tror Haddeland.

Siden nøkler på anleggsmaskiner er like på hvert enkelt merke, kan det være lett å stikke av med en maskin om man har det aktuelle merkets nøkkel.

- Det må jo bety at det er noen som har tilgang på en annen Cat-maskin, tror Johannes Haddeland.

Powered by Labrador CMS