Volvo EC220E er best i en test utført i regi av Volvo Contruction Equipment.

- Volvo EC220E er mer drivstoffeffektiv enn en hybrid

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har testet gravemaskinen EC220E mot «de viktigste konkurrentene» og slått alle, opplyser ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Volvo CE har kjørt sammenligningstester av de fem viktigste konkurrentene i samme vektklasse som Volvo EC220E, inkludert «en velkjent hybrid», for å undersøke hvordan EC220E klarer seg mot konkurrentene.

«Testene ble utført hos to separate kunder i Storbritannia og i Norge av en erfaren maskinfører som hadde tatt seg tid til fullt ut å gjøre seg kjent med hver av maskinene, noe som sikrer en rettferdig sammenligning», skriver Volvo CE i en pressemelding.

Hver maskin ble satt til å laste en lastebil med masse (en blanding av sand og grus som brukes som underlag i veibygging) og massens vekt (tonn), syklustiden (sekunder) og drivstofforbruket (liter) ble målt i syv lastesykluser både i «High power»- og «Custom»-modus.

Målingene ble utført over ti dager for å finne en gjennomsnittsverdi, og produktiviteten (tonn per time) og drivstoffeffektiviteten (tonn per liter) ble beregnet og basert på 60-minutters arbeidstid.

Volvos tall

Volvo EC220E kom best ut både på produktivitet og drivstofføkonomi, står det i pressemeldingen.

 «Ikke engang en konkurrerende hybridmaskin kunne overgå dette.»

Volvo EC220E oppnådde i Volvos tester opptil 15% bedre produktivitet og 22% bedre drivstoffeffektivitet enn de konkurrerende maskinene ved arbeid i «High Power»-modus. I «Custom»-modus nådde Volvo EC220E et produktivitetsnivå som var 23% høyere enn den dårligste konkurrenten, og den var 19% mer drivstoffeffektiv, opplyses det i pressemeldingen.

Volvo EC220E ble også målt til å ha en 6% høyere løftekapasitet enn konkurrentene, og ble vurdert til å ha den beste gravepresisjonen og de beste betjeningselementene.

- Vi hadde en følelse av at Volvo EC220E var en av, om ikke den beste i sin klasse på gravemaskinmarkedet akkurat nå, og var begeistret over å få se dette bekreftet i sammenligningstester opp mot konkurrenter, sier Per-Erik Lindström, Vice President i Hub North i Volvo CE Sales Region EMEA.

- Disse konkrete dataene gir trygghet for kundene, både for eksisterende og nye, om at EC220E er et lønnsomt og miljøbevisst valg.

- Bedre enn hybrid er beviset på suksess

Kurt Deleu, Volvo CEs direktør for gravemaskiner i Sales Region EMEA sier:

- Hos Volvo CE vil vi ikke bare selge våre kunder en maskin, men en total pakke med teknologi og tjenester som setter dem i stand til å utføre jobben på en så produktiv og lønnsom måte som mulig. Dette kundeorienterte synet er hovedfokus ved utformingen av maskinene våre, og det faktum at vi med EC220E har klart å oppnå en drivstoffeffektivitet som til og med er bedre enn en konkurrerende elektrisk hybridmaskin er et bevis for vår suksess.

Volvo EC220E ble lansert i februar 2015 og i dag er EC220E en av Volvo CEs bestselgende gravemaskiner i Vest-Europa og i Norden.

Powered by Labrador CMS