Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Kjøretøy for 26 millioner forsvant

Seks ansatte i et transportselskap skal ha solgt lastebiler til utlandet uten å ha rett til det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Saken som denne uken begynte i Helsinborgs tingrett er uvanlig. I løpet av seks måneder fra oktober 2014 til mars 2015 forsvant 43 kjøretøy, lastebiler og hengere, til en samlet verdi av 26 millioner kroner, fra et svensk transportselskap i Helsingborg.

Nå står selskapets toppsjef og fem andre ansatte tiltalte for å ha solgt lastebilene ulovlig til utlandet, skriver Helsingborgs Dagblad.

Leaset

Kjøretøyene var enten kjøpt på kreditt eller var leasede, og selskapet hadde ikke rett til å videreselge dem, ifølge statsadvokat Marianne Forsström.

- Selskapene som har gitt kreditt eller leaset ut kjøretøyene har enten hatt eiendomsrett eller såkalt tilbaketagsrett så lenge kjøretøyene ikke har vært ferdig nedbetalt, sier Forsström.

Saken ble oppdaget da en representant for EUs grensemyndighet Frontex reagerte etter at flere svenske lastebiler dukket opp på grensen mellom Bulgaria og Tyrkia. Dokumentasjonen på kjøretøyene var mistenkelig, og svenske myndigheter ble kontaktet.

På vei til Irak

En av sjåførene i lastebilene fortalte at kjøretøyene var solgt og skulle kjøres til Irak og Afghanistan. Flere lastebiler er fortsatt savnet, mens andre er funnet igjen i flere forskjellige land.

De totalt 43 kjøretøyene har en samlet verdi på 26 millioner svenske kroner. Ifølge påtalemyndigheten har planen vært å tømme selskapet for verdier.

I juli gikk selskapet konkurs og selskapet skal ha en gjeld på over 35 millioner kroner.

Ingen av de seks tiltalte erkjenner straffskyld i rettsaken som startet denne uken.

 

Powered by Labrador CMS