Bjørn Risa mener rogalendinger er blitt mer opptatt av å ha mer fritid, ha flottere biler og hus i stedet for å brette opp ermene og jobbe

Risa: - Late rogalendinger

Konsernsjef i Risa AS, Bjørn Risa, mener at arbeiderne er blitt bortskjemte og mest opptatt av hvor lite man kan jobbe.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Oljenedturen har truffet Stavanger, noe som betyr tøffere tider for hele regionen. Nå tar konsernsjefen hos Rogalands-entreprenøren Risa AS et oppgjør med det han mener er en ukultur blant rogalendinger.

– Rogalendingene stiller for store krav. Huset skal være større og flottere, ny hytte, penere biler og bedre standard på alt, sier Bjørn Risa til RA.

- Må jobbe lenger

Han mener at det nå er på tide å stramme seg opp.

– Vi er blitt late. Folk er ikke opptatt av å jobbe. Det handler mer om hvor lite man trenger å jobbe – for stadig høyere lønn. Hvor mye vi kan utvide ferien. Hvor mange langhelger vi kan skvise inn. Spesielt i disse tider handler det om å jobbe hardere og lenger – ikke dra hjem klokken 11.30 på fredager. Dette er en ukultur som ikke er bra, sier Risa bestemt.

Han påpeker at Risa fortsatt holder alle mann i arbeid, og at selskapet er rigget for fremtiden, men at det nå vil bli stilt hardere krav til de ansatte.

- Vi har ikke råd til å ha med gratispassasjerer. Vi stiller tøffere krav til de ansatte.

Kjenner seg ikke igjen

LO mener imidlertid at Bjørn Risas beskrivelser ikke stemmer.

– Jeg er ikke sikker om vi lever i samme verden. Risas uttalelser kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i. Jeg deler overhodet ikke ikke denne oppfatningen av arbeidsstokken, sier Øystein Hansen, distriktssekretær i LO Rogaland, til RA.

Powered by Labrador CMS