Bjørn Risa mener rogalendinger er blitt mer opptatt av å ha mer fritid, ha flottere biler og hus i stedet for å brette opp ermene og jobbe
Bjørn Risa mener rogalendinger er blitt mer opptatt av å ha mer fritid, ha flottere biler og hus i stedet for å brette opp ermene og jobbe

Risa: - Late rogalendinger

Konsernsjef i Risa AS, Bjørn Risa, mener at arbeiderne er blitt bortskjemte og mest opptatt av hvor lite man kan jobbe.

Publisert Sist oppdatert

Oljenedturen har truffet Stavanger, noe som betyr tøffere tider for hele regionen. Nå tar konsernsjefen hos Rogalands-entreprenøren Risa AS et oppgjør med det han mener er en ukultur blant rogalendinger.

– Rogalendingene stiller for store krav. Huset skal være større og flottere, ny hytte, penere biler og bedre standard på alt, sier Bjørn Risa til RA.

- Må jobbe lenger

Han mener at det nå er på tide å stramme seg opp.

– Vi er blitt late. Folk er ikke opptatt av å jobbe. Det handler mer om hvor lite man trenger å jobbe – for stadig høyere lønn. Hvor mye vi kan utvide ferien. Hvor mange langhelger vi kan skvise inn. Spesielt i disse tider handler det om å jobbe hardere og lenger – ikke dra hjem klokken 11.30 på fredager. Dette er en ukultur som ikke er bra, sier Risa bestemt.

Han påpeker at Risa fortsatt holder alle mann i arbeid, og at selskapet er rigget for fremtiden, men at det nå vil bli stilt hardere krav til de ansatte.

- Vi har ikke råd til å ha med gratispassasjerer. Vi stiller tøffere krav til de ansatte.

Kjenner seg ikke igjen

LO mener imidlertid at Bjørn Risas beskrivelser ikke stemmer.

– Jeg er ikke sikker om vi lever i samme verden. Risas uttalelser kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i. Jeg deler overhodet ikke ikke denne oppfatningen av arbeidsstokken, sier Øystein Hansen, distriktssekretær i LO Rogaland, til RA.