Nye Nissan Navara

Her er nye NP300 Navara som har europeisk debut under bilutstillingen i Frankfurt fra 15. september.

Publisert Sist oppdatert

Nye Navara tilbyr, ifølge Nissan, bedre komfort samtidig som offroad-egenskapene, holdbarheten og lastekapasiteten er opprettholdt. Den nye modellen er en fullt oppdatert versjon av forrige generasjon med et robust chassis som har en rekke nye tekniske funksjoner som forbedrer kjøreegenskapene og de praktiske funksjonene.

Ved å bruke samme crossover-DNA som i Nissan Qashqai, X-Trail og Juke, bringes nye Navara NP300 et «helt nytt nivå av raffinement, stil, komfort og kvalitet, samt nye teknologier til pickup-markedet».

Nissan lanseringer en produsentgaranti på 5 år eller 160 000 km for nye NP300 Navara.

Forbedret hjuloppheng

Å forbedre bilens «raffinement» og levere en crossoveraktig kjøreopplevelse, var et viktig element under utviklingen av NP300 Navara. For å oppnå dette uten at det går på bekostning av offroad-egenskapene, har Nissan designet et helt nytt 5-link hjuloppheng bak for Double Cab-modellen, noe som gir bedre komfort og kjøreegenskaper. Dette opphenget er også 20 kg lettere enn den forrige bladfjærversjonen.

King Cab har en oppdatert versjon av bladfjærversjonen som er benyttet på dagens Nissan Navara. De nye langsgående bladfjærene veier 7 kg mindre enn forrige versjon, og forbedrer inngangsvinkelen for bakhjulene på den nye King Cab med 3,1 %, i tillegg til redusert veistøy.

Teknologi

I samsvar med Nissans innovasjon har den nye NP300 Navara en rekke nye teknologier i bilen. Around View Monitor og nødbremssystem (Forward Emergency Braking) gir kundene mer avansert teknologi enn noensinne i en Nissan-pickup.

Andre sikkerhetsfunksjoner og praktiske egenskaper inkluderer cruise kontroll, bakkebremskontroll (Hill Descent Control HDC) og bakkestartassistanse (Hill Start Assist HSA).

Alt dette er utviklet for «å imøtekomme de spesifikke kravene til NP300-eiere», i tillegg til nøkkelfri adgang, ryggekamera og parkeringssensorer.  

Interiør og eksteriør

Interiøret er redesignet på nye Navara. Dashbordet skal gi en følelse av økt romslighet og åpenhet. Bilen har 2-soners digital klimakontroll i både King Cab- og Double Cab-versjon, samt ny ventilasjonsteknologi og setedesign i baksetet for å gi passasjerer bedre komfort.

NP300 Navara er designet og produsert etter de spesifikke kravene og preferansene på det europeiske markedet.

I tillegg til å være produsert i Europa er NP300 Navara King Cab og Double Cab designet for å levere en solid, men allikevel sportslig stil i en blanding av konvekse og konkave flater som skal gi bilen et dynamisk og dristig utseende.

Bilen har Nissans signatur V-motion grill og boomerangformede LED kjørelys.

Motorer og transmisjon

NP300 Navaras nye 2,3 liters dCi motor er opptil 24 % mer effektiv enn forrige generasjon motorer. Pickup-modellene leveres i to motoralternativer som yter 118 kW eller 140 kW med twin turbocharging-teknologi med lavere driftskostnader og redusert CO2-utslipp.

Nyeste generasjon Navara lanseres med valget mellom tohjuls- eller firehjulsdrift, og valget mellom en standard 6-trinns manuell girkasse eller 7-trinns automatgirkasse.

Nyttelast og sleping

Nissan vet at pickupeiere trenger høy laste- og slepekapasitet, og dette er ytterligere forbedret i forhold til forrige generasjon. Med en nyttelast på over ett tonn og en slepekapasitet på 3500 kg, er nye NP300 Navara klar for tøffe og utfordrende arbeidsforhold eller fritidsaktiviteter.

Lasteplanet er også forbedret gjennom Nissan C-kanal lastesystem. Med ekstra kraftige kanaler på skilleveggen mellom kupeen og lasteplanet og på sidene, har eierne nå fleksibilitet med hensyn til å sikre sårbar last.

Lasteplanet på den nye Double Cab er 67 mm lenger enn forrige generasjon med en lasteplanlengde på 1578 mm. Lasteplanet på King Cab er 1788 mm langt.

Tolvte generasjon pickup

- Siden vi produserte vår første pickup i 1935 har over 14 millioner kunder i 180 land benyttet Nissan pickuper til transport både i privat og jobbrelatert virksomhet. Nå i tolvte generasjon, har vi integrert denne opplevelsen sammen med tilbakemeldinger fra våre kunder for å utvikle den til en pickup som setter en ny standard for ytelse, raffinement, praktiske funksjoner og driftskostnader i sitt segment, sier Ponz Pandikuthira, direktør for lette nyttekjøretøyer hos Nissan Europe.

Nye NP300 Navara har europeisk debut under bilutstillingen i Frankfurt fra 15. september. De endelige spesifikasjoner og priser vil variere fra marked til marked, og kunngjøres nærmere lanseringsdatoen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS