Adm. direktør Frode M. Nilsen i LNS har opplevd stang ut den siste tiden. Og jobber knallhardt for å snu trenden.

LNS tapte Sørkjosen med 0,0047% margin

Det skal nesten ikke være mulig å tape med en så liten margin. Men det gjorde vi altså, skriver adm. direktør Frode Nilsen i sin lederspalte i sommerutgaven av LNS-nytt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Da den påbegynte E6-tunnelen gjennom Sørkjosfjellet ble lagt ut på anbud etter at spanske OSSA hadde fått sparken på grunn av for dårlig fremdrift, var det ekstremt jevne anbud på jobben.

Av fem tilbydere ga Skanska et pristilbud på 435.553.760 kroner og Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) et på 435.762.696 kroner. Frode Nilsen har regnet seg frem til at dette tilsvarer en forskjell i 0,0047%. OSSA kom med tilbud på 421 mill. kroner, men selskapet ble avvist av Statens vegvesen.

Permisjoner

LNS er også blitt utkonkurrert på pris i andre anbudskonkurranser den senere tiden:

- At vi ikke har vunnet noen anbud i den senere tid vil forårsake at vi kan oppleve noe så sjeldent i LNS som permisjoner, skriver Nilsen i LNS-nytt numer 4, 2015.

Han lover at det jobbes hardt med å finne løsninger for å unngå oppsigelser. Blant annet jobbes det med å leie ut hele skift fra LNS til andre entreprenører.

«Jern-Erna» er i siget

Men det er også ting som går bra for LNS. Nilsen trekker frem TBM-en «Jern-Erna».

- Endelig er vi i geologiske forhold som beskrevet i anbudsgrunnlaget. Vi har nå hatt ukesproduksjoner på over 200 meter og dagsproduksjoner på langt over 40 meter. Jeg vil ikke bli overrasket om vi passerer 50 m per dag i løpet av kort tid, skriver han.

I LNS-nytt, juni 2015, står det også nye annet Nilsen kan glede seg over.

Les LNS-nytt, nummer 4, 2015, her.

Powered by Labrador CMS