Det nye selskapet overtar flis- og trelastbilene til Pedersens Lastebiltransport AS.
Det nye selskapet overtar flis- og trelastbilene til Pedersens Lastebiltransport AS.

Moelven Industrier starter transportselskap

Västvärmlands LBC etablerer et transportselskap i Norge som skal overta flis- og trelastbilene til Pedersens Lastebiltransport AS i Brumunddal. Moelven Industrier ASA går inn på eiersiden i det nye selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Västvärmlands LBC har over en lengre periode jobbet mot å etablere seg i det norske transportmarkedet.

- Når Pedersens Lastebiltransport nå ønsker å skille ut flis- og trelasttransporten er dette muligheten vi har ventet på, sier adm. direktør Pär Börjesson i Västvärmlands LBC.

Selskapsnavn ikke klart

Navnet på det nye selskapet er ikke klart. Selskapet skal bestå av daglig leder Elling Sveen og en transportleder som ennå ikke er ansatt. Sveen er i dag nestleder i Transportfellesskapet Østlandet AS.

- Videre vil selskapet i oppstarten ha 16 sjåfører. Det vil si like mange sjåfører som biler, sier Börjesson.

Pedersens Transport selger flis- og trelastdelen fordi de ønsker å satse på rendyrking av tømmertransport. I dag består Pedersens tømmertransport av sju biler.

Skal kjøre flis, skur- og høvellast

Det nye transportselskapet skal operere i kombinasjonsmarkedet (flis, skur- og høvellast) i Sør-Norge. Selskapet blir etablert i Mjøsområdet. Selskapets hovedmål er å tilby en «kostnadseffektiv transport gjennom en moderne bil- og utstyrspark tilpasset dagens rammebetingelser».

- For Moelven er transport en viktig konkurransefaktor og en stor kostnadspost. En etablering av et nytt transportselskap vil gi muligheter for å ta ut synergier gjennom mer effektiv transportstyring innen for et større geografisk område, sier logistikkdirektør i Moelven Per Børke.

Overgang til høsten

Børke opplyser at Moelven ikke har noen strategi om å gå tungt inn på eiersiden i transportnæringen. Et ønske om forutsigbarhet og et økende kapasitetsbehov gjorde at det var viktig for Moelven å få videreført driften av Pedersens flis- og trelastbiler.

Når det gjelder oppstart av selskapet vil det bli en overlappingsperiode sammen med Pedersen Transport i løpet av høsten 2015 med oppstart av nytt selskap fra 1. september.