KAMERA OG RADAR: Eivind Gladsø i VTG presenterte flere løsninger for oss, blant annet radarvarslingssystemet Orlaco Radar Eye.

Selvrensende ryggekamera

HELLERUDSLETTA (AT.no) VTG opplever stor interesse for Orlacos selvrensende ryggekameraer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Systemet ble lansert for rundt et år siden, etter å ha blitt grundig testet på Øveraasen-snøryddemaskiner på Gardermoen Lufthavn. Eivind Gladsø på standen til Vision Technology Grid AS (VTG) på Transportmessa sier at produsenter som Scania og Øveraasen nesten utelukkende utstyrer sine kjøretøy med Orlaco selvrensende ryggekamera. Men også en rekke andre produsenter og enkeltstående kunder monterer det selvrensende systemet.

Selve renseprosessen skjer ved at et rensemiddel slippes over det oppvarmede linseglasset og tar med seg skitten på vei ned.

- Det er spesielt i støvete omgivelser og steder der det lett virvles opp snø eller skitt at dette er beregnet for. Vi leverer også spoilerløsninger som danner en vindvegg rundt kameraet, sier Gladsø.

Han legger til at det også er endel interesse for Orlaco Radar Eye. Dette er et radarsystem som sørger for at føreren varsles om det befinner seg objekter/mennesker rundt kjøretøyet eller maskinen. Dette kommer i tillegg til vanlige kameraløsninger, og kan være spesielt effektivt ,i mørke omgivelser.

SELSRENSENDE: Orlaco-ryggekameraet fra Orlaco er selvrensende ved av rensevæske slippes over det oppvarmede linseglasset og tar med seg skitten.

Systemet er kanskje spesielt godt egnet for store anleggsmaskiner med store dødvinkelsoner. VTG har kjørt tester av systemet i tunnelvirksomhet og har montert Rarar Eye på en 90-tonns hjullaster på et Sibelco-anlegg i Norge for å kjøre det i gruvedrift.

Powered by Labrador CMS