Kjøpte nær 300 elektriske varebiler

Stemningen er elektrisk hos Renault Norge og Posten Norge

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 11. juni ble det offentliggjort at Posten har valgt Renault og elektriske Kangoo ZE maxi varebil i deres nye storavtale.

Dette, som muligens er den største elbil-avtalen i Norge, inneholder nærmere 300 biler og er således historisk. Renault var i konkurranse med elektriske varebiler fra Nissan og Peugeot.

- Krever mye

- Dette er rett og slett en fantastisk dag for oss. At Posten gir oss denne tilliten er vi svært glade og ydmyke for. Alle vet at Posten krever mye av sine transportmidler, de har mange start/stopp og ut/inn av bilene. Når Posten klarer å dekke sitt behov med elektriske varebiler, bør mange andre bransjer også fint klare dette, sier adm. direktør Anders Gadsbøll i Renault Norge i en pressemelding.

Renault får stor markedsandel

Leveringen av bilene skjer fortløpende i år. Med denne avtalen vil Renault være den desiderte markedslederen i dette segmentet. Pr. 8.juni er det registrert 245 elektriske varebiler i år.

- Dette vil være et godt bidrag til å kunne fortsette vår vekst i Norge. Vi har hittil i år hatt 54% registrerings-økning og denne avtalen bidrar godt til å kunne nærme oss det beste salgs/registreringstallet siden 2006. Da endte Renault på 4100 biler, sier Gadsbøll.