På Gjerstads stand på Vei og Anlegg står de nye skuffene klare. Her viser selger Gunvor Vika fram skuffene.
På Gjerstads stand på Vei og Anlegg står de nye skuffene klare. Her viser selger Gunvor Vika fram skuffene.

Gjerstad bytter ut alle skuffene

HELLERUDSLETTA (AT.no): Gjerstad har utviklet en helt ny serie graveskuffer i samarbeid med Skanska.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den nye serien kalles «Next Generation» og blir vist på Vei og Anlegg på Hellerudsletta denne uken.

- Utviklingen har skjedd i tett samarbeid med Skanska, og nye løsninger er testet ut underveis. Tøffe tester på veianlegg viser at våre nye skuffer tåler mer, jobber bedre og produserer mer pr liter diesel, sier Tor Kjetilson Moe, daglig leder i Gjerstad.

Begynte med storkjøp

Det hele begynte med en avtale for to år siden da Skanska kjøpte et stort antall Cat-maskiner fra Pon Equipment. Partene ønsket å se om Gjerstads eksisterende skuffer kunne gjøres enda bedre, og dermed starte samarbeidsprosjektet.

De nye skuffene har forbedrede konstruksjoner på flere områder, opplyser Gejrstad i en presstmelding. HK-innfestingen er endret og en ny konstruksjon i topp og rundt fester er bygget ned i skuffetoppen. Det gir en mer åpen skuff og samtidig økte brytekrefter og lavere tannradius. I tillegg benyttes Hardox 500-stål i utvalgte slitesoner for å få lavere vekt og økt slitestyrke.

Fra venstre: Tor Kjetilson Moe (Gjerstad), Mads Bakken, Marius Halnes, Lunden (alle Skanska) og Svein Valle (Gjerstad).
Fra venstre: Tor Kjetilson Moe (Gjerstad), Mads Bakken, Marius Halnes, Lunden (alle Skanska) og Svein Valle (Gjerstad).

 - Ei skuffe er ikke bare ei skuffe. Aldri før har vi investert mer i produktutvikling enn denne gang. Det ligger mye teknologi og erfaring bak våre valg. Vi tror våre nye skuffer vil revolusjonere bransjen, sier Tor Kjetilson Moe.

- Lanseringen av de nye modellene starter under Vei & Anlegg og vil rulles ut over de neste 12 månedene, legger han til.

2 til 50 tonn

Totalt vil besøkende på Vei og Anlegg få se 20 ulike skuffemodeller for maskiner fra 2 til 50 tonn og med volum fra 150 til 3200 liter. Skuffene er leveringsklare  i løpet va det neste 12-15 månedene, men skuffene over 3000 liter vil være tilgjengelig allerede før sommeren.

Du kan lese mer om skuffene i siste nummer av Anlegg&Transport, som du får på vår stand (C30 ute eller HQ 6 inne) på Vei og Anlegg.

Powered by Labrador CMS