PÅ INTERMAT: Ankerløkken-sjef Ole Andreas Aaserud (høyre) og Morten Paulsen foran den største Simex-sikteskuffen (prototype) på standen til Simex på Intermat-messen.
PÅ INTERMAT: Ankerløkken-sjef Ole Andreas Aaserud (høyre) og Morten Paulsen foran den største Simex-sikteskuffen (prototype) på standen til Simex på Intermat-messen.

Inspiserte nytt produkt

PARIS (AT.no): Her studerer Morten Paulsen og Ole Andreas Aaserud i Ankerløkken et helt nytt produkt de skal selge i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Ankerløkken har fra tidligere agenturet på Simex, men har holdt seg unna sorteringsskuffene ettersom de hadde agenturet på Allu. Nå er Allu hos IRM Norge, og Ankerløkken tar inn Simex-sorteringsskuffer.

Hydraulisk akseljustering

Simex tilbyr to sikteskuffer for gravemaskiner. VSE 30 er beregnet på gravemaskiner fra 16-28 tonn, mens VSE 40 er beregnet for gravemaskiner fra 24-40 tonn. Størrelsen på de to skuffene er ganske forskjellig (0,85 m³ og 1,4 m³), men sikteområdet (og kapasiteten) er relativt likt (0,95 m² og 1,2 m²).

Systemet er bygget på at flere siktekniver i ulike størrelser er satt sammen i seksjoner/ledd som igjen er montert på en aksling. Den største skuffen består av tre akslinger, mens det er to på den minste skuffen (som er fem cm bredere). Avstanden mellom akslingene kan justeres hydraulisk fra hytta på gravemaskinen, og dermed kan føreren selv variere mellom ulike fraksjoner uten å gjøre manuelle innstillinger.

Fjerning av veimerking

Som tidligere nevnt selger Ankerløkken flere produkter fra italienske Simex. På standen til Simex på Intermat i Paris, fant de også andre interessante redskaper fra Simex. Morten Paulsen trekker frem et redskap for fjerning av veimerking som svært interessant.

- Dette er en fres med trommel for fjerning av veimerking. Dybden kan justeres 0-20 mm, og avstanden mellom sporene på den freste overflaten er 1,5-2 mm. Trommelen kan også leveres til PLB-serien, sier Paulsen.