Vifta kan også kobles til vann slik at den kan bidra til å kjøle ned skadestedet. Alle

Denne kan redde liv

Klarer du å se hva denne skal brukes til?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Statens vegvesen har donert en mobil tunnelvifte til brannvesenet i Nesset i Møre og Romsdal. Tanken er at beredskapen ved en brann i tunnelene inn til Eikesdalen skal være bedre.

På fv. 191 inn til Eikesdalen er det to tunneler. Viketunnelen er 4,3 km og Sandoddtunnelen 720 meter lang. Gjennomsnittlig trafikk i døgnet er 100 kjøretøy. Begge tunnelene har brannslukkere og nødtelefoner, men trafikken så lav at det ikke stilles krav til brannventilasjon i tunnelen.

- God ventilasjon er nødvendig for brannmannskapene når de skal slokke brann i tunnel. Derfor utstyrer vi brannvesenet i Nesset med en mobil vifte som skal bidra med å få unna røyken slik at brannvesenet får gjort jobben sin hvis det oppstår en brann, sier brannvernleder i Statens vegvesen Ole Pedro Myklebostad.

Viften skal lagres i Eresfjord og kjøres fram til tunnelene hvis det meldes om brann. Det kan også koples vann på viften slik at den produserer vanntåke for å kjøle ned brannstedet.

Den mobile brannviften er drevet av en BMW-motorsykkelmotor og montert på en tilhenger. Prisen er på ca 900 000 kr.

- Vi har god erfaring med denne typen brannvifte fra Sunnmøre. Nå har vi testet den sammen med brannvesenet slik at vi vet den fungerer, så skal vi også ha en øvelse i Viketunnelen med vifta til høsten, forteller Myklebostad.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS