Den nye forsterkede støtfangeren er laget med tanke på biler som går i røffe omgivelser.

Lanserer forsterket støtfanger på Volvo FH

Volvo lanserer en ny forsterket støtfanger på FH-serien. Den nye støtfangeren er etter samme prinsipp som på FMX, og vil bli vist for første gang under Intermat i Paris fra 20 april.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Den forsterkede støtfangeren gjør vårt flaggskip Volvo FH ennå mer allsidig gjennom at den tilfører en mer robust profil til lastebilens overlegne kraft, dynamiske kjøreopplevelse og høye komfortnivå. Dette gjør lastebilen også egnet for miljøer der det er stor risiko for skader, sier Ricard Fritz, sjef for merkevaren Volvo Trucks i en pressemelding.

Volvo mener de som kjører i tøffe omgivelser vil ha mest glede av den nye støtfangeren. Tømmertransport, anleggstransport eller på byggeplasser. Med den nye støtfangeren vil det bli en solid barriere før lykter og andre viktige komponenter foran på lastebilen.

Den nye støtfangeren er utvidet med 13,2 centimeter og sitter 7,5 centimeter lenger frem enn på en standard Volvo FH.

Samtidig sitter den høyere oppe enn på en standard støtfanger. Det gir lastebilen en bedre frigangsvinkel i fronten. For de Volvo FH’ene med det forhøyede anleggschassiset, som ble lansert i fjor, vil frigangsvinkelen være over 20 grader, ifølge Volvo.

Både kneplatene og hjørnene på de nye støtfangeren er laget i tre millimeter stål. I kneplaten er det også et integrert stigtrinn.

Det blir også mulig å bestille den nye støtfangeren i kombinasjon med en tauekrok som er sertifisert til 36 tonn.

- Rent designmessig lå utfordringen i å gjøre fronten robust, uten å påvirke det visuelle inntrykket for mye. Linjene på de kileformede stålhjørnene snor seg elegant mot støtfangerens sentrum. Det gir et diskret, men robust design som ikke forandrer Volvo FHs premiumfølelse, sier Rikard Orell, designsjef hos Volvo Trucks.

Produksjonen av den biler med den nye støtfangeren starter i andre uke i september.

Powered by Labrador CMS