Høyresiden viser steinalder og tidlig jordbruks-samfunn. Alle
Høyresiden viser steinalder og tidlig jordbruks-samfunn. Alle

Historietime på hjul

Denne Mercedes-Benz-en skiller seg ut.

Publisert Sist oppdatert

En ny Mercedes-Benz Actros 1845, eid av transportør Josef Schumacher, ruller på veien som en historietime på hjul takket være lakk som viser menneskets utvikling.

«Menneskehetens vugge» Actros-en er spraymalt av kunstneren Walter Rosner i Mitterteich i Bavaria, Tyskland, i slutten av januar 2015. Målet var å skape et iøyenfallende tilskudd til Josef Schumachers lastebilpark i Würselen ved Aachen, Belgia.

Læring i lakken

Historien begynner på sjåførsiden av førerhuset. Her sitter en gorilla på en savanne og ser på en slektning som har utviklet seg mer enn førstnevnte. To sjimpanser i et tre på tralla ser på hvordan faren til det moderne mennesket bruker redskaper laget av stein. Lenger bak på tralla fortsetter utviklingen.

På passasjersiden er ilden tatt i bruk, samt diverse jaktteknikker mot en sabeltanntiger, i steinalderen. Rosner har også inkludert tidlige kunstkolleger i lakken i form av hulemalere.

Utviklingslærens kamp mot religion og utviklingen av soluret er også notert i lakken.

- Selvfølgelig var det overordnet å designe et hovedtema på vogntoget. Men jeg liker ekstra godt å lakkere slike store prosjekter fordi jeg kan bruke mange detaljer som kan bygge opp under hovedtemaet, og kanskje få dem som ser til å lære noe, sier Rosner.

Arbeidet med Actrosen og tralla tok ca. sju uker. Det ble brukt ca. 35 liter farge og ca. 65 liter klarlakk.

Elleve motivlakkerte biler

Mercedesen er den siste i en lang rekke motivlakkerte lastebiler hos Schumacher.

- Det hele startet med vår «Aachen lastebil», en Mercedes-Benz 1848 SK, sier Josef Schumacher.

Den er etterfulgt av «Dinosaurer» (Actros 1846 Euro V), «Gullrush» (Actros 1846 Euro V), «Korsfarerne» (Actros 1846 Euro V), «Følelses-lastebilen» (Actros 1846 Euro V), «Stjernebilder» (Actros 1845 Euro V Gigaspace), «Fly-lastebilen» (Actros 1845 Euro VI Gigaspace), «Mega Truck» (Actros 1845 VI Gigaspace), «Charlemagne» (Actros 1851 Euro VI Gigaspace) og «Cologne Truck» (Actros 1845 Euro VI Gigaspace).

- Selv om dette er samlerbiler, blir alle kjøretøyene brukt i mat-transport i Europa.