:Fra overleveringen av maskinen, daglig leder Lasse Kjøsterud (t.h.), Utleiesenteret AS og Kim Nymo, Volvo Maskin. 

Først i Drammen – så i Paris

Volvo lanserer beltegraveren EC220E på Intermat (Paris) i slutten av april. Volvo Maskin har allerede levert den første «Intermat-nyheten». Den har Utleiesenteret AS i Drammen sikret seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Overleveringen av den nye beltegraveren EC220E (21-25 tonn) fant sted tirsdag (17. februar). Utleiesenteret AS har et 70-talls anleggsmaskiner, 35 av disse er Volvo-maskiner (minigravere, små hjullastere, valser).

Den nye Volvo-graveren på ca. 22 tonn er selskapets største gravemaskin. Den er levert med skuffer fra Gjerstad Mek. og SMP og rotortilt fra Steelwrist. Drammens-firmaet har ca. 250 lifter i sin utleiepark.

Steg IV-motor

Nykommeren fra Volvo har Steg IV-motor (AdBlue), kraftigere hydraulikk, nye oppgraderinger i førerhytta og økt sikkerhet og servicevennlighet for å nevne noe.

Beltegraverens hydraulikksystem (2x207 l/min) er elektronisk styrt og sammen med Volvos ECO Mode-system, oppnås maksimalt «uttak» av motorkreftene, forbedret samkjøring og raskere syklustider. Produktiviteten er økt med 7% og svingkreftene med 8%, fremgår det av pressemeldingen.

Beltemaskinen er utstyrt med automatisk motorkutt som innebærer at motoren stoppes automatisk om maskinen ikke har vært i drift på 5 minutter (standard oppsett). Funksjonen bidrar til å redusere drivstofforbruket/-kostnader og støy.

Hyttemiljøet

Førerhytta er utstyrt med 8 tommers LCD-skjerm, færre brytere og knapper, større lagringsplass, Bluetooth og håndsfri-løsning. Enkelte funksjoner kan programmeres med en knapp på venstre spak

Nye EC220EL har ekstra kraftige bukplater for beskyttelse og økt slitestyrke i tøft terreng. Ifølge Volvo er også servicevennligheten i varetatt, alle filtre er gruppert og nås enkelt fra bakkenivå, det gjelder også batteriene.

Solide rekkverk på maskinen gir beskyttelse for dem som beveger seg på maskinen. Perforerte antiskliplater i trinnene er også på plass.

Nøkkeldata EC220E:

  • Vekt: 21-25 tonn
  • Motor: Volvo D6J (129 kW/175 hk)
  • Løftekapasitet: 7,57 tonn, 5,7 m bom/2,9 m stikke
  • Rekkevidde: 9,93 m
  • Gravedybde 6,73 m.
Powered by Labrador CMS